Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ŽUPNIK SA SIROBUJE NE ODUSTAJE 'Imat ćemo misu i za Uskrs'

ŽUPNIK SA SIROBUJE NE ODUSTAJE 'Imat ćemo misu i za Uskrs'

'Svi koji su protiv Boga i Crkve, u ime đavla protive se onome što je istina i dobro' - poručio je

Župnik sa Sirobuje don Josip Delaš potvrdio nam je da je on pozvao vjernike na blagdan Cvjetnice u crkvu sv. Leopolda Mandića i najavio nam da će isto napraviti i za Uskrs.

- U crkvi ima mjesta za razmak, 42 klupe su, barem stotinu vjernika može stati, ali policija ih je sprječavala. Na policiji je bilo samo pratiti razmak. Zašto ne bi mogli doći na svetu misu? - kazao je župnik.

Rekao nam je i da je uspio održati misu, ali da je bilo, 'nažalost tek toliko svijeta, nije brojao'.

- Policija ih je puno potirala - istaknuo je.

Smatra da misa ima prednost.

- Uvijek pozivam vjernike neka dođu, to je moj stav i kome je krivo, nek je krivo - rezolutan je.

Upitali smo ga hoće li pozvati vjernike i za Uskrs i održati misu.

- Imat ćemo misu i za Uskrs, pa neka oni, ajde ja ću ih nazvat, svi koji su protiv Boga i Crkve, se u ime đavla protive onome što je istina i dobro. Protiv Boga, vrijednosti i ljudskih prava. Neka bude šta bude, ali mi ćemo imat misu - poručio je.

Podsjetili smo ga na naputak i zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića o misama bez vjernika zbog zaštite u vrijeme koronavirusa.

- Ne zanima mene uopće kardinal Bozanić! To je njemu, on ima svoju glavu gore, neka rješava kako hoće, a mi ćemo ovdje kako mi hoćemo - rezolutan je don Josip Delaš, župnik sa Sirobuje.

Vaša reakcija na temu