Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVEĆENIK SA SIROBUJE NE POSUSTAJE: I danas je služio misu, policija ga je prijavila za prekršaj

SVEĆENIK SA SIROBUJE NE POSUSTAJE: I danas je služio misu, policija ga je prijavila za prekršaj

'Bog će vas kazniti', grmio je na policajce don Josip Delaš nakon što mu potjerali župljane

Nije očito pomogao razgovor nadbiskupa Marina Barišića sa župnikom Josipom Delašom koji je jučer zvao vjernike na misu na Sirobuji. Popodne je, naime, policija opet intervenirala zbog vjerskog okupljanja. Deset ljudi otišlo je kući, pet ih je bilo u crkvi. 

Pola sata kasnije suočili su se s gnjevom don Delaša. 

'Bože, je l' čuješ? Kazni ga na moj zahtjev', grmio je župnik sa Sirobuje na policajce. 

'Bog je ljubav, nije mržnja', pokušali su ga primiriti, ali bez nekog konkretnog učinka jer je don Delaš nastavio po svome. 

Ovog puta ni policija nije ostala dužna pa su ga prijavili za remećenje reda i mira, potvrđeno nam je u PU splitsko-dalmatinskoj. 

'Oko 17:40 sati iz crkve je izašao muškarac koji je na javnom mjestu narušavao javni red i mir na način da je na naročito drzak i bezobziran način vikao i vrijeđao policijske službenike, te je na taj način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv 70-godišnjeg muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.'

Jutros smo tražili od Nadbiskupije komentar za jučerašnje služenje mise s vjernicima na Sirobuji i u Segetu. Odgovoreno nam je kako će nadbiskup Barišić porazgovarati sa svećenicima i da se nadaju da se takve scene neće ponoviti. 

Evo, nije trebalo dugo čekati…


Vaša reakcija na temu