Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić ŽUVELA O NEDONOŠENJU IZMJENA GUP-a 'Očito smo osuđeni na još jedan interval bivanja u glibu'

ŽUVELA O NEDONOŠENJU IZMJENA GUP-a 'Očito smo osuđeni na još jedan interval bivanja u glibu'

'I kao građaninu mi je mučno gledati što se odvija na Gradskom vijeću'

Dragan Žuvela u ime Društva arhitekata Split je trebao izlagati vijećnicima o procesu izmjena GUP-a. Međutim, oporba je odlučila da neće sudjelovati u izmjenama GUP-a na način kako je zamislio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Očekivano od Splita - još pod dojmom nam je komentirao.

Kaže da je bilo bitno barem da se tehnička sanacija dogodila. 

-  Tužno je da smo kao grad taoci vlastitog prostornog plana, a postoji i dosta eksploatacijskih točaka gdje se mogu događati devastacije. S druge strane nemamo jako mali ili nikakav razvojni potencijal - iznio je.

Istaknuo je da DAS ne zanima politički igrokaz, nego da se GUP mijenja.

Upitali smo ga kad smatra da će se pristupiti procesu.

- Neće se još dvije godine donijeti. Uvijek su iste priče, ista mešetarenja i na kraju se svodi da grad stoji - ustvrdio je.

Dodao je i da mu je žao što se nije ili dovoljno iskomuniciralo ili su presudili partikularni politički interesi, ali da je ovo bila presedan akcija pretresanja izmjena.

-  Trebalo je shvatiti da se ne ide odmah u izmjene, nego u pokretanje procesa. Izmjene se tek trebaju dogoditi, ali je važno da imaš sidra kako krenuti. Jednostavno smo htjeli da se neuralgične točke krenu rješavati. Očito smo osuđeni na još jedan interval bivanja u glibu - kazao je Žuvela.

Još je rezignirano dodao: 'Kao građaninu ovo mi je mučno gledati što se događa na Gradskom vijeću. Iz pozicije arhitekta i člana DAS-a od 2011., mislim da nam neće (skoro) biti bolje'.

Vaša reakcija na temu