ZVEZDAŠE ZVALI ČETNICIMA I PRIJETILI KLANJEM Kod osumnjičenog za napad na brata Filipa Zavadlava našli Kraljev dres

ZVEZDAŠE ZVALI ČETNICIMA I PRIJETILI KLANJEM Kod osumnjičenog za napad na brata Filipa Zavadlava našli Kraljev dres

'Sam ga je bacio, nisam tražio od njega da to uradi', kazao je na ispitivanju 26-godišnji J. G.

Državno odvjetništvo u Splitu i dalje vodi istragu napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi. Trojica napadača sumnjiče se za tri pokušaja teške tjelesne ozljede i razbojništvo. Među njima je i nedavno privedeni 26-godišnji J. G. iz Solina, kojeg sumnjiče za napad na brata Filipa Zavadlava, osumnjičenog za teško trostruko ubojstvo u Splitu. 

Istraga je otvorena 11. veljače prošle godine, dva dana nakon napada na 'zvezdaše'. Trojica se sumnjiče da su oko 13.05 zajedno i dogovorno došli do štekata na kojem su sjedili igrači Zvezde, vratar Aleksandro Kralj, Miloš Maksimović i Dušan Vasić. Kada su na Kralju uočili trenerku i majicu s obilježjima Crvene zvezde napali su ih zbog toga što su druge nacionalnosti prema kojoj osjećaju izrazitu netrpeljivost, navodi se u rješenju o istrazi. 

U nakani da ih teško tjelesno ozljede udarali su ih šakama i nogama te palicama i drugim predmetima po tijelu nazivajući ih četnicima. Od Kralja su tražili da im preda odjeću s klupskim oznakama, govoreći mu da će ga zaklati. Maksimović i Vasić uspjeli su pobjeći, a Kralj je uskočio u more nakon što su za njim po Rivi trčali s teleskopskom palicom i noževima. U strahu im je bacio odjeću s klupskim obilježjima. Kralju je konstatirana tjelesna ozljeda u vidu hematoma nosa. Oštećen je za tisuću kuna. 

Kraljeva majica pronađena je kod J. G. Priznao je da je udario u nos vratara Zvezde, ali ne s namjerom da ga ozljedi ili počini razbojništvo. Tvrdi da nije imao palicu i nož. Trčao je jer je vidio nekog u moru. Ta osoba mu je dobacila majicu s oznakom Crvene zvezde sama od sebe, a ne na njegovo traženje, kazao je J. G. na ispitivanju. 

Ostala dvojica osumnjičenika negirali su da imaju ikakve veze s napadom na 'zvezdaše'. 

J. G. je zbog napada na Rivi proveo kraće vrijeme u pritvoru. U zatvor su ga vratili kao jednog od osumnjičenih iz skupine za napad na Srbe u kafiću kod Knina. Nedavno je izašao na slobodu, ali su ga ponovno pritvorili zbog napada na Stanislava Zavadlava, dan uoči njegovog svjedočenja na splitskom sudu. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59199, "");
Pregledaj komentare