Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZVEZDAŠE ZVALI ČETNICIMA I PRIJETILI KLANJEM Kod osumnjičenog za napad na brata Filipa Zavadlava našli Kraljev dres

ZVEZDAŠE ZVALI ČETNICIMA I PRIJETILI KLANJEM Kod osumnjičenog za napad na brata Filipa Zavadlava našli Kraljev dres

'Sam ga je bacio, nisam tražio od njega da to uradi', kazao je na ispitivanju 26-godišnji J. G.

Državno odvjetništvo u Splitu i dalje vodi istragu napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi. Trojica napadača sumnjiče se za tri pokušaja teške tjelesne ozljede i razbojništvo. Među njima je i nedavno privedeni 26-godišnji J. G. iz Solina, kojeg sumnjiče za napad na brata Filipa Zavadlava, osumnjičenog za teško trostruko ubojstvo u Splitu. 

Istraga je otvorena 11. veljače prošle godine, dva dana nakon napada na 'zvezdaše'. Trojica se sumnjiče da su oko 13.05 zajedno i dogovorno došli do štekata na kojem su sjedili igrači Zvezde, vratar Aleksandro Kralj, Miloš Maksimović i Dušan Vasić. Kada su na Kralju uočili trenerku i majicu s obilježjima Crvene zvezde napali su ih zbog toga što su druge nacionalnosti prema kojoj osjećaju izrazitu netrpeljivost, navodi se u rješenju o istrazi. 

U nakani da ih teško tjelesno ozljede udarali su ih šakama i nogama te palicama i drugim predmetima po tijelu nazivajući ih četnicima. Od Kralja su tražili da im preda odjeću s klupskim oznakama, govoreći mu da će ga zaklati. Maksimović i Vasić uspjeli su pobjeći, a Kralj je uskočio u more nakon što su za njim po Rivi trčali s teleskopskom palicom i noževima. U strahu im je bacio odjeću s klupskim obilježjima. Kralju je konstatirana tjelesna ozljeda u vidu hematoma nosa. Oštećen je za tisuću kuna. 

Kraljeva majica pronađena je kod J. G. Priznao je da je udario u nos vratara Zvezde, ali ne s namjerom da ga ozljedi ili počini razbojništvo. Tvrdi da nije imao palicu i nož. Trčao je jer je vidio nekog u moru. Ta osoba mu je dobacila majicu s oznakom Crvene zvezde sama od sebe, a ne na njegovo traženje, kazao je J. G. na ispitivanju. 

Ostala dvojica osumnjičenika negirali su da imaju ikakve veze s napadom na 'zvezdaše'. 

J. G. je zbog napada na Rivi proveo kraće vrijeme u pritvoru. U zatvor su ga vratili kao jednog od osumnjičenih iz skupine za napad na Srbe u kafiću kod Knina. Nedavno je izašao na slobodu, ali su ga ponovno pritvorili zbog napada na Stanislava Zavadlava, dan uoči njegovog svjedočenja na splitskom sudu. 

Vaša reakcija na temu