Foto: Veljko Martinović DIJAMANTNI PIR Jure i Sjeverka proslavili su 60 godina braka, a još balote skupa igraju!

DIJAMANTNI PIR Jure i Sjeverka proslavili su 60 godina braka, a još balote skupa igraju!

Vjenčali su se davne 1959. godine

Bračni par Jure i Sjeverka Babić iz Splita je proslavio 'prvih' 60 godina bračnog života. U krugu svojih najbližih obilježili su dijamantni pir u restoranu Argola.

- Nema tajne, za sretan brak i bilo kakav odnos potreban je kompromis. Ponekad treba prešutjeti, trpjeti, biti uz nekoga kada je lako i kada je teško. Jure je muž za poželjeti, dobar je bio u svemu, a meni najvažnije - bio je najbolji otac našoj djeci - ispričala nam je Sjeverna koja je suprugu sudbonosno 'da' rekla 27. prosinca 1959.

- Imala sam bijelo odijelo, a danas djevojke radije biraju duge vjenčanice. Išli smo s brodom na vjenčanje koje se održalo Pločama jer sam rodom iz Baćine, a suprug je iz Sinja. U Split smo se preselili kada smo se vjenčali - dodala je.


Jure, dok grli svoju suprugu kao da je vidi prvi put u životu, priča nam kako brak nije ugledati zgodnu i privlačnu ženu. Kaže da je brak ljubav i povjerenje prema bračnom supružniku koji uključuje odgoj djece.

- Brzo je prošlo ovih 60 godina, sjećam se toga dana kao da je jučer bio. Moja supruga je divna osoba puna razumijevanja i mislim da smo zbog toga uspjeli imati skladan i sretan brak. Najveće blago su naše tri kćerke, šest unučadi i jedan praunuk - zaključio je Jure.

Kćer Vesna Zemunik je, pak, rekla da se radi o roditeljima za poželjeti.

- Puno od njih možemo naučiti, kako voljeti i biti dobri roditelji. Oni su vam nerazdvojni, 24 sata dnevno su skupa, obožavaju se kupati, od svibnja do listopada idu svaki dan na more, a vole igrati i balote. On ne ide leći bez nje, baš su povezani.


Slave li vam roditelji uskoro zlatni pir? Javite se, častimo ih tortom!

Pozivamo čitatelje čiji roditelji uskoro slave 'zlatni pir' da nam se jave, Dalmatinski portal uveličat će taj dan jednim poklonom - tortom. Dakle, samo nam treba na info@dalmatinskiportal.hr poslati svoje podatke (ime, broj mobitela i datum obljetnice), a naslov maila treba biti 'Zlatni pir'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(56860, "");
Pregledaj komentare
29