Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Direktorica Gordana Franić: Sajam vjenčanja Wedding Day održat će se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera

Direktorica Gordana Franić: Sajam vjenčanja Wedding Day održat će se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera

Sve što vam je potrebno za organizaciju vašeg vjenčanja iz snova možete pronaći ove subote i nedjelje u Spaladium Areni

Sajam vjenčanja Wedding Day po osmi put otvara svoja vrata ovaj vikend, 29. i 30. siječnja, u Spaladium Areni na više od 6000 metara kvadratnih. Kao i svake godine, organizaciju je pripremila direktorica Sajma vjenčanja Gordana Franić koju izuzetno veseli održavanje manifestacije nakon prošlogodišnje pauze. Gordana je vlasnica salona vjenčanica Glamour Sposa i u poduzetničkim vodama je već 18 godina te je i sama svjesna kolika je važnost održavanja ovakvih i sličnih manifestacija.

- U ovim izazovnim vremenima za gospodarstvenike ovaj je sajam od velikog značaja jer nakon dužeg vremena imaju priliku svoju ponudu predstaviti budućim mladencima. Tako će se ovog vikenda na jednom mjestu okupiti i predstaviti brojni dionici industrije vjenčanja, a budući mladenci upoznati s najnovijim trendovima, raznolikom i kvalitetnom ponudom. Sajam ovog tipa pruža mogućnost izlagačima i malim poduzetnicima da plasiraju i prezentiraju svoje proizvode i usluge široj javnosti i time pridonesu vlastitom poslovnom uspjehu, ali i daljnjem ukupnom razvoju hrvatskog gospodarstva.

Kakvu ponudu mogu očekivati posjetitelji, odnosno, tko će se sve predstaviti na sajmu?

- Prilika je to prije svega za buduće mladence i posjetitelje da na jednom mjestu razgledaju raskošnu ponudu naših izlagača, da upoznaju trendove i novitete u svijetu vjenčanja, a mogu ostvariti i značajne sajamske popuste. Mladenci na sajmu uštede vrijeme i novac za organizaciju svog posebnog dana, što je meni kao organizatorici i bio cilj. Nije li genijalno obići štandove i u nekoliko sati dogovoriti sve detalje vjenčanja. I ove godine predstavit će se saloni vjenčanica i muških odijela, zlatari, cvjećari, slastičari, fotografi, dekorateri, balonske dekoracije, hoteli, restorani, caterinzi, limuzine, kočija za vjenčanja, oldtimeri, rasvjeta i specijalni efekti, foto booth, magic mirror, šatori i pagode za vjenčanja te sav ostali prigodni asortiman.

Koji su još ciljevi sajma?

- Cilj sajma je razvoj specijaliziranog destinacijskog proizvoda 'Wedding in Central Dalmatia', tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicije i običaja, kao i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti naše Županije, posebice zaobalja. Manifestacija svojim terminom održavanja obogaćuje izvan sezonski period turističke ponude i povećava broj noćenja. Cilj je i pozicionirati centralnu Dalmaciju kao jednu od vodećih Wedding destinacija u Europi.

Kakve su reakcije izlagača?

- Manifestacija svake godine raste po broju prijavljenih, što pokazuje važnost održavanja sajma i utjecaja na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Sajam izlagačima pruža priliku za promidžbu među krajnjim korisnicima usluga, kao i među potencijalnim poslovnim partnerima. Dosta njih je reklo kako s nestrpljenjem čekaju ovogodišnje izdanje jer smo prošle godine, kao i većina manifestacija, odlučili napraviti pauzu.


Koje će biti radno vrijeme sajma i pod kojim epidemiološkim mjerama?

- Radno vrijeme je od 10 sati, posjetitelji će u subotu ponudu razgledavati do 20 sati, a u nedjelju sat kraće. Sajam vjenčanja održat će se uz pridržavanje propisanih epidemioloških  mjera. Ulaz na sajam je slobodan uz predočenje covid potvrde, a za sve one koji ne posjeduju covid potvrdu na ulazu će biti organizirano testiranje po cijeni 50 kuna.

Koliko je teško u ovim izazovnim vremenima organizirati jednu ovakvu manifestaciju?

- Organizacija traje cijelu godinu i iziskuje velike napore. Pogotovo u ovo neizvjesno vrijeme kada se zbog situacije oko pandemije ne može sa sigurnošću znati hoće li se neka manifestacija održati. Veliko hvala svim institucijama, sponzorima i partnerima koji su podržali ovu manifestaciju koja je od velikog društvenog i gospodarskog značaja. Pokrovitelji sajma su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ Splita, TZ Trogira i TZ Solina te im se ovom prilikom zahvaljujem .

U poduzetničkim vodama ste već 18 godina, vlasnica ste salona vjenčanica Glamour Sposa. Jesu li za vas prethodne dvije godine bile najizazovnije u vašoj karijeri?

- Definitivno su posljednje dvije godine bile izazovne za sve poduzetnike, a pogotovo za industriju vjenčanja jer vjenčanja gotovo nije ni bilo. Moram priznati da je prošla godina za naš salon bila zadovoljavajuća, dok prethodna godina bilježi velike gubitke. Kako sam uvijek optimist, vjerujem da će se ubrzo sve vratiti u normalu.

Upravo se zbog rizika brojni i boje zaploviti u poduzetničke vode…

- Svaki posao i projekt je rizičan, ali uz veliku  predanost ,upornost i ljubav prema poslu kojim se bavite vjerujem da rezultat neće izostati ili da je uspjeh moguć. Poseban naglasak stavljam i na podršku moje obitelji bez koje uspjeh ne bi bio potpun. Danas je Glamour Sposa brend koji je poznat u cijeloj Hrvatskoj i regiji, zastupamo najprodavanije svjetske brendove, našim klijenticama dostupno je što i u svijetu, s posebnim naglaskom pristupačnih cijena.  Ponosna što mladenke iz cijele regije dolaze po vjenčanice baš u Split.

I za kraj pozivnica svima ovog vikenda u Spaladium Arenu….

- Svim izlagačima želim puno poslovnih uspjeha te da im ovaj sajam bude odličan uvod u uspješnu poslovnu godinu, a mladence pozivam da na sajmu ugrabe sjajne sajamske popuste i na jednom mjestu dogovore sve za svoj važan dan.

Vaša reakcija na temu