Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Industrija vjenčanja gubi milijarde zbog korone

Industrija vjenčanja gubi milijarde zbog korone

Svečanosti se odgađaju

Reći sudbonosno 'da' u Dubrovniku sanjaju mladenci diljem svijeta. Oni koji su se u bračnu luku namjeravali upustiti u 2020. godini svoj dan D dočekat će možda dogodine, donosi RTL.

Zbog odgađanja svadbenih svečanosti pod velom korone industrija vjenčanja ostaje bez milijardi kuna prihoda.

Luksuzna vjenčanja u Dubrovniku u 2020. godini svedena su na minimum. Na tvrđavi Lovrijenac prošle godine održano je 13 svadbenih večera, a za tu romantiku 30 tisuća kuna ove godine izdvojio je samo jedan domaći par.

'Lani smo imali 32 klijenata, za ovu godinu smo imali najavljenih 34 klijenta od kojih se održalo, nažalost nula', izjavila je Ines Nanić, vlasnica agencije za organizaciju vjenčanja.

U prošloj godini sklopljeno je stotinu stranih terenskih brakova, u ovoj godini svega njih devet.

'Tri braka britanskih državljana, dva Poljaka i bilo je jedan austrijski i jedan njemački. Imamo najave dva poljska bračna para buduća, al nisam sigurna da će oni uspjeti doći', rekla je Tihana Hrnić, voditeljica Odjela za matičarstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

San svake mladenke morao se odgoditi za neka sretnija vremena jer njihove su zemlje Hrvatsku stavile na crvenu listu.

'Nerealno je tražiti od svojih gostiju da će se vratiti doma u svoju matičnu zemlju i otići na nekakav neplaćeni godišnji od dva tjedna samoizolacije', poručila je Nanić.

Kakvo bi to vjenčanje iz snova bilo, kadne bi bilo buketa. Za ovu sezonu samo jedna cvjećarna trebala ih je napraviti 60, ali ih je do sada bilo tek četiri.

'Jedno strano, tri domaća, jedno je kao ostalo pri planiranom broju koje je i bilo, a ova druga su bila sa manjim brojem ljudi', izjavila je Rea Ćoso, dizajnerica cvjetnih aranžamana.

Zbog novih mjera cijela industrija vjenčanja je na koljenima.

'Minimalno dvije milijarde kuna koja se prihodovala u RH kroz vjenčanja. Ove godine pričamo o minimalnom nedostatku tih istih prihoda', rekla je Nanić.

Bez obzira na broj uzvanika, skupih obreda vjenčanja na stranim jezicima u Dubrovniku za sada neće biti jer rijetki su oni koji su spremni za prvi ples pod maskama.

Vaša reakcija na temu