Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marco Jean deOliveira Teixeira from Pixabay JEDINA U ŽUPANIJI Mala općina na Makarskoj rivijeri ima više razvoda nego sklopljenih brakova u 2021. godini

JEDINA U ŽUPANIJI Mala općina na Makarskoj rivijeri ima više razvoda nego sklopljenih brakova u 2021. godini

Kuriozitet

Jedno jedino mjesto u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, u 2021.godini bilježilo je veći broj razvoda nego sklopljenih brakova, a to je mala Baška Voda. 

Naime, u Baškoj Vodi sklopljeno je tako u spomenutoj godini šest brakova, a razvrgnuto čak devet, što se ne bilježi ni u jednom jedinom mjestu ili gradu u županiji.

S druge (zapadne) strane, u istoj je godini više Breljana reklo 'da', njih sedam, a nijedan brak nije razveden. Podjednako tradicionalni, barem u ovoj statistici, pokazali su se i Podgorani gdje je sklopljeno čak 12 novih brakova, a razvrgnut je samo jedan.

U Gradcu je sklopljeno 16 brakova, a razvrgnuto sedam, dok je u Tučepima odnos pola:pola. Relativno je malo novih brakova - četiri, a na četiri braka idu dva razvoda.

U Makarskoj se razvrgne svaki peti brak. Naime, u 2021. je sklopljeno 59 brakova, a rastavljeno ih je 13, piše Makarska danas.

Vaša reakcija na temu