Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kako napisati dobru čestitku za vjenčanje? Donosimo nekoliko izvrsnih savjeta

Kako napisati dobru čestitku za vjenčanje? Donosimo nekoliko izvrsnih savjeta

Budite oprezni s riječima koje ćete koristiti

Pozvani ste na vjenčanje, odredili ste ili kupili poklon i uhvatila vas je blokada jer ne znate što poželjeti mladencima. Portal Novi Život donosi nekoliko dobrih savjeta.

Pisanje čestitke za vjenčanje nam može stvoriti veliki problem, pogotovo ako nismo ljudi od velikih riječi. Trebate voditi računa o tome da svaki vaš stih ili poruka budu uistinu nešto što vama dragom bračnom paru želite od srca. Počašćeni ste samim pozivom na vjenčanje i zato budite oprezni s riječima koje ćete napisati.

Što treba napisati? 

1. Obratite se mladencima kao paru. Čestitku za vjenčanje pročitat će oba partnera, a ne samo osoba kojoj ste najbliži, pa svakako čestitajte i jednom i drugom, a neslane šale i pošalice ostavite za nešto drugo.

2. Planirajte unaprijed. Teško je iskazati prave riječi za ovu posebnu priliku. Zato ste ovdje! Kako biste izbjegli pogreške, odvojite vrijeme i napišite ono što želite reći na drugi komad papira. To će ublažiti pritisak pogreške na stvarnoj čestitki za vjenčanje.

3. Zabavite se i budite realni. Vaši će prijatelji ovu čestitku zadržati kao uspomenu dugo nakon vjenčanja. Pišite od srca, ali nemojte napisati nešto što ne zvuči kao da ste to vi.

Ovi ljubavni citati vam mogu biti izvrsna ideja kojom ćete nadopuniti vašu čestitku. Mogu vam pomoći i ovi citati za vjenčanje.

Što ne treba napisati?

1. Pazite na imena u čestitki. Ovo je prvo što će par primijetiti dok čita čestitku. Stoga provjerite jeste li ispravno napisali imena mladenaca.

2. Ne pišite romane. Koliko god željeli izraziti svoje uzbuđenje ili podijeliti nešto što vam je na srcu, neka poruka bude kratka i slatka. Čestitka za vjenčanje obično nema puno prostora, pa ako imate puno za reći, najbolje je spremiti ih za neko osobno pismo ili e -poštu.

3. Nemojte je pisati u posljednji tren. Mrlja ili poderana čestitka nikako nije prihvatljiva, a kako biste izbjegli neugodnosti, unaprijed potražite i napišite savršenu.

4. Ne budite previše drski. Ne zaboravite da će oba partnera pročitati vašu čestitku. U svakom slučaju, budite svoji i iskreni, a bezobrazne priče sačuvajte za drugo mjesto.

Kako napisati čestitku za vjenčanje? Na ovom linku možete pronaći pregršt lijepih ideja.

Na portalu Novi Život također možete pročitati i sljedeće čestitke za druge prilike - za rođendanimendan, krštenjegodišnjicu braka i rođenje.

Vaša reakcija na temu