Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: croatiaa.wedding.photographer LIJEPA OBITELJSKA PRIČA Djeca i unučad organizirali baki i djedu pir na njihovu 65. godišnjicu braka!

LIJEPA OBITELJSKA PRIČA Djeca i unučad organizirali baki i djedu pir na njihovu 65. godišnjicu braka!

Bilo je to pravo vjenčanje, uz tradicionalne običaje poput bacanja buketa

Marija i Ivan Muslim nekad su živjeli u Gornjem Ogorju, a onda su ih tamo vratili potomci kako bi im organizirali pir 65 godina od dana kada su jedan drugom izgovorili sudbonosno 'da'. Bilo je to pravo vjenčanje, uz tradicionalne običaje poput bacanja buketa.

- Moji baka i dida nisu imali pir, samo su se vjenčali. Nakon 65 godina braka napravili smo im pir. Mi, svi njihovi, smo se skupili i zafeštali ispred najljepše stare kuće gdje je sve počelo. Pir je organiziran preko naše Viber grupe, baka i dida su zadnji saznali što se sprema. Zbog njihovih godina smo ih ipak morali pripremiti. Naime, cijela moja rodbina voli Ogorje i tu staru kuću. Pokušavamo se godinama okupiti, ali nismo uspjeli jer je uvijek bilo 'nešto' - priča nam unuka Danijela Budić Čaljkušić, koja ima svoj obrt za dekoraciju i organizaciju vjenčanja DBCevents pa joj nije bilo teško isplanirati sve do detalja.

- Svi smo bili, i kumovi i svećenici i uzvanici, bio je to najbolji pir ikada koji je organizirala moja firmica. Poseban je gušt imati baku i dida tako dugo i napraviti pir za 65 godina braka. Što se tiče organizacije imala sam najbolji tim za organizaciju ikada - svoju obitelj - zaključila je Danijela, pa nam je otkrila kako su tekle pripreme za drugo vjenčanje 84-godišnje Marije i 90-godišnjeg Ivana.

- Prijatelj je objavio nagradnu igru u kojoj se dobije photo session. Podijelila sam link u grupi i rekla im da ako osvojimo idemo u Ogorje slikati baku i dida. Nismo osvojili, lagala sam ih da jesmo i okupljanje je krenulo, svi smo bili u tome... Ima nas 49, na zajedničkoj slici nas je 37. Svaki blagdan smo kod njih kući, jako smo bučni, svi pričamo u isti tren, djeca letaju okolo nas i baš nam je lijepo. Ovaj Uskrs nismo uspjeli zbog korone, ali zato smo prije par dana jedva dočekali djedov rođendan...

Vaša reakcija na temu