Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ministarstvo pravosuđa Ukrajine LJUBAV U UKRAJINI Tijekom ruske agresije u mjesec dana vjenčalo se 15.000 parova
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

LJUBAV U UKRAJINI Tijekom ruske agresije u mjesec dana vjenčalo se 15.000 parova

Uglavnom vojnici

Ministarstvo pravosuđa Ukrajine objavilo je na svojoj Facebook stranici da su 15.443 para (podaci ne uključuju podatke s privremeno okupiranih teritorija Ukrajine i područja na kojima se vode aktivna neprijateljstva) vjenčalo u mjesec dana dok traje rat u Ukrajini.

Uglavnom, to su parovi vojnog osoblja, prenose 24 sata.

Iz Ministarstva pravosuđa naveli su kako vjeruju da iskrena ljubav ne smije biti ugušena eksplozijama, da ne bude spaljena u požarima, da je teško topništvo ne sravni sa zemljom i da je ne slomi rat.

Ministarstvo također napominje da je tijekom mjeseca rata u Ukrajini rođeno 15.300 djece (podaci ne uključuju podatke s privremeno okupiranih teritorija Ukrajine i područja na kojima se vode aktivna neprijateljstva). 

- Želimo svoj djeci u našoj zemlji da što prije nastave živjeti pod mirnim ukrajinskim nebom i zaborave ratne strahote, poručuju iz ministarstva.

Međutim, nisu svi podaci o djeci tako radosni.

Tijekom rata u Ukrajini ruski okupatori su ubili 128 djece, a broj ranjenih povećali na 172.

Ovo su službeni statistički podaci Ureda glavnog tužitelja Ukrajine, stvarni broj žrtava može biti puno veći.

- Svi se jako nadamo da će se broj žrtava zaustaviti, da će ruske trupe odbiti ratovati ne na svojoj zemlji i vratiti se u svoju državu. A svi će Ukrajinci uskoro moći dobiti svu pomoć koju potrebuju i vratiti se normalnom životu pod mirnim nebom - rekli su mladenci.

Vaša reakcija na temu