Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matica hrvatska Murter MURTERSKI BRAK NA PRVU Traže se mladenci

MURTERSKI BRAK NA PRVU Traže se mladenci

Organizira se već 14. godinu, s nakanom predstavljanja i očuvanja tradicijskih svadbenih običaja mjesta

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro, Udruga Ogranak Matice hrvatske u Murteru raspisala je natječaj u potrazi za parom koji će predstavljati mladu i mladoženju u tradicionalnoj manifestaciji 'Murterski pir'. 

Natječaj je raspisan na murterskom dijalektu s prevedenim pitanjima kako bi ih svi bolje razumjeli, a otvoren je do 22. srpnja. Možete ga pogledati na linku https://forms.gle/eV4MUopCHeSt3THz9. 

'Murterski pir' organizira se već 14. godinu, s primarnom nakanom predstavljanja i očuvanja tradicijskih svadbenih običaja mjesta Murtera kao dijela njegove bogate kulturne baštine. Sudionici pira - muškarci, žene i djeca, odjeveni su u tradicijske nošnje i formirani u povorku na čijem su čelu mlada i mladoženja. Detalje murterskih svadbenih običaja, tj. usporedbu nekadašnjeg i današnjeg murterskog pira Vam prilažem u mailu – oni se nalaze u šestom izdanju Murterskog godišnjaka. 

Cilj ovog natječaja je na zanimljiv i inovativan način potaknuti stanovnike Murtera na sudjelovanje te predstaviti manifestaciju 'Murterski pir' svoj zainteresiranoj publici.

Vaša reakcija na temu