Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sedam obećanja sretnih parova u kojima se krije tajna dobrog odnosa

Sedam obećanja sretnih parova u kojima se krije tajna dobrog odnosa

Iako je svaki jedinstven, postoje dogovori koji su univerzalni za većinu zdravih odnosa

Uspješni, sretni parovi, čiji je odnos prije svega zdrav, imaju posebnu vezu u kojoj su sigurni da će se uvijek međusobno čuvati i voljeti. Ta je veza sastavljena od, na neki način, sporazuma koje i jedno i drugo poštuju u svakom trenutku.

Iako je svaki par jedinstven, postoje dogovori koji su univerzalni za većinu zdravih odnosa, a ključne dogovore u odnosu najbolje je postići prije braka i tako vezi osigurati dugotrajnost i, još bitnije, kvalitetu.

Naravno da će nam se u nekom trenutku učiniti da nikakve dogovore ne možemo poštivati, međutim, još jedna ključna karakteristika dobrog odnosa je trud. Od nečega što dugo traje u pravilu se ne bi trebalo lako odustajati.

A parovi koji određene dogovore postignu i prije sklapanja braka vjerojatnije će imati odnos koji će trajati. U nastavku pročitajte sedam ključnih obećanja sretnih parova koji im pomažu u održavanju zdravih odnosa na druge staze, piše Zadovoljna.

1. Obećanje da će podržavati jedno drugo u ostvarivanju ciljeva.

Kada zacrtamo neki cilj, podrška nam je jako bitna, a još bitnija i posebnija je kada dolazi od osobe do koje nam je najviše stalo.

2. Obećanje da će poželjeti dobrodošlicu prijateljima i članovima obitelji onoga drugoga.

Naravno da se svi ne mogu slagati sa svima, međutim, ako vaš partner/ica ima osobe u svom životu koje voli, najmanje što možete učiniti je poštivati ih.

3. Obećanje da će prihvatiti međusobne mane.

Kada nekoga volimo, volimo baš svaki njegov dio, bez obzira koliko nas živcirao.Kada vas partner/ica živcira zbog nečega, dobro je sjetiti se svega onoga zbog čega ih volite.

4. Obećanje da će imati razumijevanja za događaje iz prošlosti.

Neke stvari u prošlosti možda nisu nešto čime se možemo pohvaliti, međutim ako o njima otvoreno razgovaramo s partnerom, one nisu nešto što bi trebalo biti predmet svađa u budućnosti.

5. Obećanje da će se fokusirati na pozitivne stvari.

Ponekad je u vezi najlakše fokusirati se na sve ono negativno, posebno ako prolazite kroz neki težak period. Međutim, posebno u takvim trenucima, potrudite se podsjetiti na sve lijepo zbog čega ste u vezi s tom osobom.

6. Obećanje da će uvijek biti prisutni, ako ne fizički onda srcem i mislima.

Vašeg partnera/icu trebate voljeti i poštivati uvijek, a ne samo kada ste jedno uz drugo. Čak i kada ste razdvojeni na duže vrijeme, svojim ponašanjem trebate pokazati da ih bez obzira na to jednako volite i poštujete.

7. Obećanje da će uvijek poštivati jedno drugo.

Jedno drugo najlakše ćete poštivati ako ste u vašem odnosu iskreni, a rješenje mnogih prolema često leži u jednom kvalitetnom, iskrenom razgovoru.

Uvijek komunicirajte sa svojim partnerom kako bi odnos bio kvalitetan, ne samo kada se dogode određene nesuglasice ili problemi.

Vaša reakcija na temu