Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Simbol ljubavi: Zašto čak i matičari zahtijevaju da mladenci razmjenjuju vjenčano prstenje?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Simbol ljubavi: Zašto čak i matičari zahtijevaju da mladenci razmjenjuju vjenčano prstenje?

Svi znamo za njih, mnogi ih i nose, ali znate li priču iza vjenčanog prstenja?

Vere, burme, svadbeno, vjenčano i zaručničko prstenje - sve su ovo nazivi za nakit bez kojeg je teško zamisliti sklapanje braka. Jeste li se ikada zapitali kako je uopće nastalo vjenčano prstenje i zašto je do danas sačuvalo osobit značaj?

Po odgovor na to pitanje zaputili smo se u Zlatarnice Đonlić - brend koji se već desetljećima ponosi najvećim izborom vjenčanog prstenja u Dalmaciji, a ovaj vikend izložit će svoju bogatu kolekciju na Wedding Day sajmu vjenčanja.

- Vjenčano prstenje prvi put se spominje oko tri tisuće godina prije Krista. Naime, drevni Egipćani su vjerovali da u lijevom prstenjaku postoji 'vena ljubavi' koja vodi izravno do srca. Tako su počeli razmjenjivati prstenje napravljeno od pletene trske i konoplje, a ono je služilo kao potvrda vjenčanih zavjeta i simboliziralo je doživotnu predanost između supružnika - govori nam Ivan Đonlić, osnivač i direktor brenda koji je postao izbor brojnih mladenaca, pa nastavlja:

- Kasnije će se pojaviti vere od metala i mogućnost graviranja posveta na prstenje, a u razdoblju renesanse po prvi put vidimo moderno vjenčano prstenje, najsličnije ovom današnjem, koje je konačno postalo pristupačno i dostupno običnom pučanstvu.

Na pitanje zašto je, čak i kod matičara, vjenčano prstenje postalo neophodno za sklapanje braka, Ivan tvrdi:

- Mislim da u Hrvatskoj nema zakona koji obvezuje mladence na razmjenu prstenja pri sklapanju braka, ali to je jednostavno postalo dijelom kulture. U crkvi je to standard i dio obreda, dok se kod matičara zapravo može vjenčati i bez vera, ali dosta njih zahtijeva od mladenaca da imaju prstenje zato što se takva praksa ustalila kroz povijest.

Ako ste i vi u potrazi za vjenčanim prstenjem, obavezno posjetite impozantni štand Zlatarnica Đonlić na Wedding Day sajmu vjenčanja koji će se održati 29. i 30. siječnja u Spaladium Areni.

- Sajam je prava zgoda za sve koji planiraju vjenčanje, jer se praktički sve može organizirati u jedan dan. Mi ćemo najveću kolekciju vjenčanog prstenja u Dalmaciji izložiti na našem štandu koji se nalazi na samom ulazu u prostor sajma. Vjerujem da ćete nas lako prepoznati po najvećem izboru, najvećem zlatarskom štandu, kao i uvijek ljubaznom i stručnom osoblju - kaže Ivan.

Pored impresivnog izbora, Zlatarnice Đonlić će na sajmu ponuditi i brojne ekskluzivne pogodnosti koje će parovima dodatno olakšati kupnju vjenčanog prstenja.

- Veliki popusti kakve tradicionalno nudimo tijekom sajma i jedinstven poklon iznenađenja za sve koji se odluče na kupnju samo su neki od razloga zašto je ovo prilika koja se ne propušta za sve parove koji planiraju vjenčanje u ovoj godini.

Svakako posjetite i Instagram stranicu Zlatarnica Đonlić, gdje možete saznati više informacija o sajmu, kao i o samom vjenčanom prstenju.

- Veselimo se upoznavanju i suradnji s budućim mladencima! - zaključili su iz Zlatarnica Đonlić. 

Vaša reakcija na temu