Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milica Dolić VIDEO Omiljeni dizajner poznatih Dalmatinki: 'Vjenčanica s kapuljačom najtraženija je u kolekciji'

VIDEO Omiljeni dizajner poznatih Dalmatinki: 'Vjenčanica s kapuljačom najtraženija je u kolekciji'

Arileo modeli odišu čarolijom nekih prošlih vremena, onaj koji je privukao pažnju Pirićima je pomogla dizajnirati kći

Splitski modni studio Arileo predstavio je kolekciju vjenčanica na nedavno održanoj reviji Infinity Runway. Iza poznatog modnog brenda stoji bračni par Pirić, Marija i Jurica, čije kreacije i vjenčanice nerijetko biraju i dame s domaće estrade. 

Nove kreacije modnog studija odišu čarolijom nekih prošlih vremena, dok su i dalje u fokusu minimalistički materijali. Nova kolekcija vjenčanica dobila je i svoj modni editorijal u studiju fotografkinje Milice Dolić, dok je za vjenčane frizure zaslužna Ivana Zečić.

- Vjenčanice uključuju zanimljiv spoj muškog odjela Charlestona i 50-ih godina prošlog stoljeća. Resice, mašnice, svjetlucavi elementi i lepršavi materijali. Sve su to karakteristike koje novoj kolekciji daju određenu dozu autentičnosti i prepoznatljivosti. Predstavili smo osam novih modela za sezonu proljeće/ljeto koja je pred nama - navodi nam Arileo dvojac. 

Supružnici Pirić su se na predstavljanje nove kolekcije haljina za vjenčanje odlučili baš u vrijeme brojnih sajmova vjenčanja. 

- Sezona vjenčanja je pred vratima, mnoge buduće mladenke zamišljaju svoju idealnu vjenčanicu. One koje žele biti jednostavne i imati onaj motiv iz prošlih vremena - odabrat će modele iz ove Arileo 2024 Sposa kolekcije. Kolekcija je namijenjena mladenkama koje vole opuštenost, ali i dizajnerska rješenja koja imaju neki light motiv - navode nam dizajneri.


Foto: Milica Dolić, Dalmatinski portal

U ideji za jedan model iz nove kolekcije pomogla im je 20-godišnja kćer, studentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

- Ideju za vjenčanicu, koja je na kraju u kolekciji privukla najviše interesa, dala je naša Iva. Haljina je napravljena od jedne fantastične svile koja lijepo pada, a koja ima jednu kapuljaču koja se može skinuti. Kada mi je rekla da napravimo vjenčanicu s kapuljačom bilo mi je čudno, ali sam htio ispoštovati njezinu želju jer je na prvoj godini fakulteta. Napravila je skicu, razrađivali smo ideju i moram priznati da me je moje 21 godišnje iskustvo prevarilo. Bilo mi je upitno hoće li to proći, ali ta vjenčanica je pokazala najviše interesa kod mladenki. Moram priznati Ivi da ima njuha za ono što mladenke očekuju od vjenčanice, valjda sam već malo ostario. Na mladima svijet ostaje - zaključio je Jurica.

Dizajner smatra da je njegov posao specifičan, osim kreativnosti, socijalna inteligencija je za njega ključ uspjeha.

- Svaki dan sam sa ženama, ono što je jako bitno je osjetiti karaktere klijentica. Nikada neću napraviti haljinu za osobu koja je karakterno ne može nositi. Mi se bez obzira na sami početni kroj prilagodimo mladenki i personaliziramo vjenčanicu po njoj. Određene detalje, ako joj ne pristaju, promijenimo po njenom karakteru i građi tijela. Bez obzira na kolekciju, individualni pristup mladenki je primaran kod nas. Tako da detalje iz prošlih kolekcija možemo iskoristiti za određenu mladenku - pričaju nam. 

Arileo ima svoje poklonike u Dalmaciji više od 20 godina, a pratili su neke dame doslovno u njihovom odrastanju.

- Jednoj djevojci sam šivao haljinu za krizmu, onda maturalnu haljinu, pa sam joj sašio i vjenčanicu, zatim i haljinu za promociju na fakultetu. Tijekom dva desetljeća smo došli do toga da šivamo haljinu za kćerinu joj pričest. Ima još puno dugogodišnjih suradnji, recimo mami sam šivao haljinu za njenu maturalnu, a ove godine njezinoj kćeri za istu prigodu. I kada me podsjetila na to, shvatio sam koliko sam ostario u ovom modnom svijetu - našalio se 49-godišnji dizajner, koji za sebe kaže da je sada veteran scene u Splitu.

Iako generacijski ne pripada svijetu maturalnih večeri, maturantice su njegove stalne mušterije.

- Teško je ovaj posao raditi ako nisi mladog duha. Često svoj mozak razvijam tako da idem na društvene mreže, pratim što mladi slušaju, kakvi su svjetski trendovi, meni je to interesantno jer im se moram približiti. Uz svoju djecu, od 16 i 20 godina, osluškujem što mladi nose. Zbog svega toga sam se ovako dugo i zadržao na modnoj sceni - zaključio je Jurica koji nam je otvorio vrata svog modnog carstva.

Zavirite s nama u Arileo svijet.

@dalmatinskiportal Označi mladenku koja se ove godine sprema za vjenčanje Arileo ima novu kolekciju, čak i vjenčanicu s kapuljačom… #vjencanje #vjencanice #arileo #modnibrend #moda #mladenka #wedding #weddingdress #bridetobe2024 #ideje #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu