Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Vukovarski stožer zbog rasta broja oboljelih traži da svadbe budu u krugu najuže obitelji

Vukovarski stožer zbog rasta broja oboljelih traži da svadbe budu u krugu najuže obitelji

Danas je u toj županiji 47 novooboljelih, a najveći dio ih je sa svadbe u Ivankovu

Zbog povećanja broja novooboljelih osoba od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, što se smatra posljedicom svadbenih okupljanja, u nedjelju je održana konferencija Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, javlja Hrvatski radio Vukovar.

- U posljednja 24 sata imamo 47 pozitivnih osoba na koronavirus, od kojih je najveći broj oboljelih, kao i njihovi kontakti, s jedne svadbe u Ivankovu. Vidimo kako je od 47 novooboljelih čak 19 iz Ivankova. To samo govori da će najveću opasnost predstavljati događanja u kojima se ostavaruju bliski kontakti među ljudima - rekao je Zdravko Kelić, načelnik županijskog stožera na konferenciji i istaknuo kako su i prije ovih događanja poduzete određene mjere.

U razgovorima s lokalnim stožerima zaključeno je kako se ide u pravcu otkazivanja svih javnih skupova pri organizaciji gradova i općina i otkazivanja svih događanja koja nisu prijeko potrebna. Kelić je naveo i kako je policija obišla sale i uzela kontakte od vlasnika te Stožer raspolaže s podacima o broju svadbi, čime će se opasnost i rizik spustiti na najmanju moguću razinu, te apelirao na sve osobe koje su bile u svatovima ili u kontaktu s nekim od osoba da maksimalno surađuju i daju svoj doprinos. Naglasio je kako je važno da svi odgovorno shvate situaciju te da se iz ovoga može izaći jedino zajedničkim snagama.

Vukovarsko-srijemski župan i predsjednik županijskog stožera Božo Galić istaknuo je kako je županijski stožer zatražio od Stožera civilne zaštite RH donošenje odluke na 30 dana o održavanju svadbi na području Vukovarsko-srijemske županije u krugu obitelji. Župan je iskoristio priliku i kako bi zahvalio svim građanima koji poštuju epidemiološke mjere te pozvao na opreznost i pridržavanje svih propisanih mjera, donosi Hrvatski radio Vukovar.

Vaša reakcija na temu