Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽELI IZDATI POSEBNU KNJIGU Pregledao više od 200.000 fotografija snimljenih na vjenčanjima!

ŽELI IZDATI POSEBNU KNJIGU Pregledao više od 200.000 fotografija snimljenih na vjenčanjima!

Vedran Tolić je pokrenuo crowdfunding kampanju

Fotograf Vedran Tolić iskoristio je period korone da napiše knjigu 'U vrtlogu vjenčanja'. U knjizi se nalazi oko 300.000 znakova, a pregledano je više od 200.000 fotografija snimljenih na vjenčanjima. Tiskanje će biti krajem srpnja, a promocija početkom rujna. Ovo je prva knjiga posvećena isključivo fotografiranju vjenčanja na našim prostorima.

- Još početkom godine počeo sam pisati knjigu i tako krenuo ostvarivati svoju dugogodišnju želju.  Virus je učinio svoje, tako da sam još aktivnije krenuo raditi na materijalima dok su svi poslovi stali. Fotografiranje ne volim nazvati poslom, jer je to za mene prvo velika ljubav, a potom sve onda ostalo. U svemu tome se treba dobro snaći, naučiti kako plivati kroz svakodnevicu posebno dok shvatimo da je fotografiranje samo jedan od segmenata – rekao je fotograf koji stoji iza brenda Tolić Weddings.

Izdavanje knjige nije jeftino, zato je pokrenuta crowdfunding kampanja putem platforme GoGetFunding.com koja će biti aktivna do 10. srpnja. Cilj je prikupiti 10.000 kuna, što čini jedan dio troškova naklade. Knjiga će svakako biti izdana i njezina prodajna cijena će iznositi 180 kuna, a putem kampanje svi oni koji prednaruče knjigu mogu uštedjeti pedesetak kuna.

- Apsolutno sve što znam o fotografiranju sam iz misli pretočio u riječi. U knjizi ćete moći pročitati o tome kako se pripremati za fotografiranja i kako uopće doći do posla, kako se snaći u svakoj situaciji, što obavezno morate zabilježiti… Lista nabrajanja bila bi dugačka jer sam obuhvatio cijeli proces, od pripreme, do obrade i isporuke fotografija. Ako danas-sutra netko želi fotografirati vjenčanja i naučiti više o tom poslu, kroz autorske tekstove u knjizi može naučiti jako puno toga – rekao je autor.

Knjiga nije namijenjena samo onima koji se bave ili žele baviti fotografiranjem vjenčanja, nego i svima onima koji vole područje fotografije ili žele naučiti nešto novo. U velikoj mjeri može pomoći i budućim mladencima jer mogu naučiti kako pozirati što bolje i kako ostvariti što bolju suradnju s fotografom.

Uz autora knjige na projektu sudjeluje još nekoliko osoba, od čega posebno treba izdvojiti urednika Davora Žerjava. Osoba je to koja je jako cijenjena u fotografskim krugovima i ima iza sebe bogato iskustvo izdavanja i uređivanja knjiga.

Vaša reakcija na temu