Zlatni pir obitelji Slišković: 'Zahvalni smo na prekrasnih 50 godina zajedničkog života'

Zlatni pir obitelji Slišković: 'Zahvalni smo na prekrasnih 50 godina zajedničkog života'

Luka je došao u kuću Jagodinih roditelja na sijelo gdje ju je vidio prvi put i više je nikad nije zaboravio ni pustio iz svoga života

Luka i Jagoda Slišković, djevojački Samardžić, upoznali su se na sijelu, što je bio običaj upoznavanja cura i momaka u selima Dalmatinske zagore. Luka je došao u kuću Jagodinih roditelja na sijelo gdje ju je vidio prvi put i više je nikad nije zaboravio ni pustio iz svoga života.

Vjenčani su 2. veljače 1970. u Ugljanima kod Trilja i ubrzo nakon toga preselili se živjeti i raditi u Split. Nakon godinu i pol dobili su sina, a kasnije i kćer. Danas imaju unuku i dva unuka, s trećim unukom na putu. Jagoda je cijeli radni vijek radila u pekarstvu, a Luka je proveo najveći dio radeći u splitskoj cinkari, odakle je i otišao u mirovinu.

Recept za dugovječan brak, kaže Jagoda, je koliko svađa toliko i mirenja, ljubav, prijateljstvo i podrška bez obzira na sve. Luka kaže da može sve bi s Jagodom ponovio isto ispočetka, da je zahvalan na prekrasnih 50 godina zajedničkog života i da se nada da će ih zdravlje još poslužiti da mogu uživati i u praunucima.

Svoj zlatni pir proslavili su u krugu obitelji, a Dalmatinski portal im je darovao tortu uz želju za još puno godina zajedničkog života.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58572, "");
Pregledaj komentare
29