Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATNI PIR U OBITELJI BOBAN Ante i Dragica su nam otkrili tajnu uspješnog braka

ZLATNI PIR U OBITELJI BOBAN Ante i Dragica su nam otkrili tajnu uspješnog braka

Ljubi i trpi! Ljubav, strpljenje, osmijeh i tolerancija uz zajedničko razumijevanje i Božji blagoslov

Ante i Dragica Boban, djevojački Jadrić, upoznali su se 1964. godine na fešti sv. Ante u Prugovu. Dragica je imala 16 godina, a Ante dvije godine više. Upoznala ih je zajednička prijateljica. Sljedeći susret odigrao se nakon nekoliko dana u njenom rodnom Dicmu. Običaj su bili, kako nam je ispričao, odlasci na 'sijelo' kod slobodnih djevojaka, a onda je Ante zapjevao 'ljubav se rodila'.

Svoju mladost proveli su u šetnjama Bačvicama i na Pjaci koja je tada bila mjesto susreta mladosti. Oboje su se zaposlili u Splitu i nakon šest godina ljubavi vjenčali su se 1. veljače 1970. u crkvi sv. Ante u Prugovu. Imaju jednog sina, Hrvoja, koji je rođen 1976. godine, i dvoje unučadi: Antu i Josipu.

Zlatni pir su proslavili upravo na datum na koji su se i vjenčali prije 50 godina u krugu obitelji sina Hrvoja, nevjeste Marije, unučadi, braće i sestara slaveći 56 godina svoje ljubavi i 50 godina braka. Pitali smo ih u čemu je tajna njihova uspješnog braka. Kroz smijeh uglas odgovaraju:

- Ljubi i trpi! Ljubav, strpljenje, osmijeh i tolerancija uz zajedničko razumijevanje i Božji blagoslov kroz sve što nam je život donio. Nikad nismo ni pomislili da bi bilo drugačije. Nismo imali sve blagodati koje ima današnja mladost, ali ljubavi je uvijek bilo! I to je temelj dugotrajnog braka.

Iste riječi i 'recept' prenose se s koljena na koljeno i zabilježeni su na zlatnom piru Antinih roditelja Lucije i Mate kada su slavili zlatni pir. Cijeli život i radni vijek proveli su u Splitu, a odlaskom u mirovinu sve više vremena provode u kući koju su izgradili u Antinom rodnom mjestu u Prugovu gdje su se i upoznali. 

Najveća radost su im njihova unučad i obitelj za koju kažu da je najveće bogatstvo, a veliku obljetnicu su nastavili feštom u sinjskom Mustangu.

Vaša reakcija na temu