Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATNI PIR U OBITELJI BOŽIĆ BAKUŠIĆ 'Najveća radost su nam naša djeca i pet unuka'

ZLATNI PIR U OBITELJI BOŽIĆ BAKUŠIĆ 'Najveća radost su nam naša djeca i pet unuka'

Mate je Anu zamirio kao vrlo mladu djevojku i čekao je trenutak da je po tadašnjim običajima umakne

Mate i Mara (Ana, djevojački Rošić) Božić Bakušić vjenčani 25.07.1970. godine u crkvi Imena Isusova u Čvrljevu. Poznaju se od rođenja jer su rodom iz istog sela Čvrljeva. Mate je Anu zamirio kao vrlo mladu djevojku i čekao je trenutak da je po tadašnjim običajima umakne. Jednu večer je sa starijom braćom došao na sijelo kod nje s namjerom da ona pođe s njim na što je ona pristala. Pristanak se tada tražio i od roditelja, a nakon pristanka i blagoslova  roditelja vjenčali su se nakon par mjeseci. Iz malog mjesta u Dalmatinskoj zagori sele u Split i nakon dvije godine dobili su prvo dijete - kćer Dijanu, potom kćer Ivanu pa sina Ivicu.


Kako su se pred Bogom zavjetovali tako su i živjeli, bili podrška i oslonac jedno drugome kroz život. Svoju djecu su učili da u životu budu pošteni i vrijedni ljudi na čemu su im oni danas neizmjerno zahvalni. Nakon odlaska u mirovinu vratili se u svoje rodno Čvrljevo. Mate je veseljak koji voli druženje, a velika mu je ljubav i pčelarstvo čime se bavi pola svog života. Ana je sve ove godine njegov vjerni pratilac, vrijedna i velikog srca.

Pedeset godina nakon toga nisu iznevjerili zavjet koji su jedno drugome obećali, pa su u krugu svoje obitelji proslavili zlatni pir. Za uspješan brak kažu da treba puno truda, razumijevanja i ljubavi jedan prema drugome. Najveća radost su im njihova djeca i pet unuka Luka, Jakov, Nino, Mateo i Roko.


Proslavili su svoj zlatni pir u krugu djece, obitelji i prijatelja uz pjesmu i harmoniku, uz zdravlje i vjeru u Boga nadaju se još puno lipih godina zajedno. Čestitkama i željama pridružujemo se i mi.

Slave li vam roditelji uskoro zlatni pir? Javite se, častimo ih tortom!

Dalmatinski portal poziva sve koji u svojoj obitelju uskoro slave zlatni pir da nam se jave zbog poklona. Naime, za 50. godišnjicu braka darovat ćemo ih - tortom, a ideja je da oni čitateljima otkriju tajnu svoga životnog uspjeha...

Stoga pozivamo obitelji da nam se jave s kontakt podacima (ime, broj mobitela i datum obljetnice) na info@dalmatinskiportal.hr, a naslov maila treba biti 'Zlatni pir'.

Vaša reakcija na temu