Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATNI PIR U OBITELJI GIZDIĆ 'Marija mi je 1967. godine namignula i to je bilo to'

ZLATNI PIR U OBITELJI GIZDIĆ 'Marija mi je 1967. godine namignula i to je bilo to'

'Treba biti tolerantan i strpljiv, popuštati, opraštati'

Marija i Vjekoslav Gizdić proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu svojih najbližih, a za Dalmatinski portal ispričali su svoju ljubavnu i životnu priču te otkrili tajnu uspješnog i dugotrajnog braka. 

Upoznali su se kada je Marija imala 17 godina, a Vjekoslav 20. Bilo je to 1967., a spojio ih je ples u Solinu u Bašti. 

- Bilo je tu puno cura i momaka, pa tko koga uhvati. Marija je bila markantna, lijepa i zgodna, toliko da sam rekao sam sebi 'neću uopće pokušavati'. Međutim, Marija mi je namignula i to je bilo to. Prišao sam je i pitao za ples. Tako je to krenulo - rekao nam je Vjekoslav. 

- Hodali smo nešto više od četiri godine, i 1971. smo se vjenčali - rekla nam je Marija koja od tada više ne nosi prezime Podrug. 


Život su proveli uglavnom radeći, sagradili su kuću u Solinu u kojoj sada žive. Radili su razne poslove, a sada su oboje u penziji.

Imaju dvoje djece, Jelenu i Slobodana, i četvero unučadi koje, kažu, jako vole. 

Kroz 50 godina braka, slažu se, nije im bilo teško proći. Bilo je malo kriza, ali nikad im nije palo na pamet rastaviti se. Brzo im je prošlo ovih 50 godina, nisu ni osjetili da je već toliko. 

- Tajna uspješnog braka je da treba biti jako tolerantan i strpljiv, treba popuštati - rekla nam je Marija.

- Uvijek je nešto, ali treba ići naprijed. Treba pretrpjeti, biti tolerantan i razumjeti drugoga. Najvažnije je da treba opraštati jedan drugom, ako je to u nekim granicama normale. Treba se slušati međusobno i biti vjeran jedan drugom. Osnovne stvari su poštivanje i vjernost. Kada smo se vezali, to je bilo to, gotovo je. Mi smo ipak druga generacija. Mladost je bila najljepša. Tada smo se najviše grlili, ljubili i mazili. Kasnije to opada - rekao nam je Vjeko. 

Išli su i na razne izlete, družili su se, nešto i putovali, a godine su im, govore, brzo prošle. Voljeli su se družiti uz pjevanje i sviranje s društvom. Mada, napominju, rad je bio uvijek na prvome mjestu. Sada imaju i maslinik, prodaju i ulje. 


Zlatni pir proslavili su na godišnjicu braka, 6. studenoga 2021., uz djecu, unučad i još nešto obitelji. Htjeli su da to bude skromno, ali ipak su, kažu, okrenuli jednog janjčića i praščića. Naravno, imali su i tortu kojom je Biberon slavljenike prigodom ove velike godišnjice počastio...


Slave li vam roditelji uskoro zlatni pir? Javite se, častimo ih tortom!
Pozivamo čitatelje čiji roditelji uskoro slave 'zlatni pir' da nam se jave, Dalmatinski portal uveličat će taj dan jednim poklonom - tortom. Dakle, samo nam treba na info@dalmatinskiportal.hr poslati svoje podatke (ime, broj mobitela i datum obljetnice), a naslov maila treba biti 'Zlatni pir'.
Vaša reakcija na temu