Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press 'AJME, JA SAM RODITELJ' Panel konferencija dokazala da roditelji u Splitu žude za edukativnim sadržajem

'AJME, JA SAM RODITELJ' Panel konferencija dokazala da roditelji u Splitu žude za edukativnim sadržajem

Okupila čak 25 panelista i izvođača

Panel konferencija 'Ajme, ja sam roditelj!' okupila čak 25 panelista i izvođača, te oko 100 odraslih sudionika i 30 djece. Ajme lifestyle portal organizirao je ovaj besplatni događaj 28. svibnja u Splitu te ponudio bogat program ispunjen stručnim panel raspravama o roditeljstvu, radionicama za djecu i zabavnim kvizovima s nagradama. Zbog ograničenog broja mjesta, prijave su bile popunjene u samo dva dana, što potvrđuje veliku zainteresiranost i potrebu za ovakvim događanjima u Splitu.

Na kraju svakog dijela programa, sudionici su mogli sudjelovati u kvizu kojeg je sponzorirao BeSafe, proizvođač autosjedalica. Oni najbrži i najtočniji sudionici osvojili su bogate nagrade Ajme sponzora. Tako su neki otišli kući s ErgoBaby Embrace nosiljkom, ljetnim kampom Malac Genijalac za djecu od 6 do 10 godina i drugim super nagradama.

Atmosfera na konferenciji bila je opuštena, ali istovremeno informativna. Sudionici su uživali u interakciji s panelistima, postavljajući pitanja i dijeleći svoja iskustva, što je dodatno obogatilo sadržaj događaja. 

Paneli stavili naglasak na ranu intervenciju

Konferencija je započela panelom 'Ajme pokreni se!', gdje su stručnjaci Lana Marasović iz Odgoja s glazbom, Dara Bilić iz Antigravitya, Marija Guć Primorac iz vrtića Hugo te Nikolina Ječmenjak iz Babystepsa raspravljali o važnosti tjelesne aktivnosti od najranijih dana. Svaka generacija je sve više sjedilačka i sve manje aktivna, što se odnosi ne samo na odrasle već i na djecu od najranije dobi. Roditelji su dobili vrijedne savjete o tome kako poticati razvoj dječje motorike.

Panel 'Ajme začepi!' usredotočio se na razvoj govora i prehranu. Poznati pedijatar prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, logopedica Emilija Ujević iz kabineta Logopedionica te nutricionistica Mia Martinac Babić iz Holos centra podijelili su svoja stručna znanja i savjete o prepoznavanju i rješavanju eventualnih problema. Naglasili su važnost rane intervencije i educiranja roditelja.

Panel 'Ajme jel ovo normalno?' bavio se psihološkim aspektima roditeljstva. Sonja Buzov, savjetnica za dojenje, postpartum doula i instruktorica masaže za bebe, te psihologinja Jelena Birsa i psihoterapeutkinja Ivana Lipak raspravljali su o očuvanju mentalnog zdravlja roditelja u izazovnim situacijama.

Posljednji panel, 'Ajme koja obitelj!', donio je priče roditelja. Igor Drašković, Neda Zubović Mihaljević, Slavica de Jong, Nikolina Dukić i Marina Ramljak podijelili su svoje roditeljske (ne)zgode, pružajući prisutnima uvid u svakodnevne izazove i radosti obiteljskog života.

STEM radionice, pričaonica i radionica za djecu

Dok su roditelji pratili panel rasprave, djeca su uživala u bogatom programu prilagođenom njihovom uzrastu. Malac genijalac vodio je STEM radionice iz programa Malac Sveznalac.

Škola 'Malac Genijalac Split' nudi pet različitih programa koji pružaju djeci poticaj za razvitak mentalnih kapaciteta u dobi kada je to najvažnije. Poznata spisateljica dječjih priča, Jelena Pervan, u Kući od priča oduševila djecu s pričom o medvjediću Hrkalom.

StvaraONIca Magdalene Kudelik pružila je mališanima priliku da izrađuju predmete koje su mogli ponijeti kući, dok su na STEM radionicama Tinker Labs Split djeca imala priliku postati mali znanstvenici.

Ovo je omogućilo roditeljima da se opuste i uživaju znajući da su njihova djeca zbrinuta i zabavljena, pružajući im priliku da maksimalno iskoriste vrijeme na konferenciji.

- Oduševljena sam organizacijom! Radionice za djecu su bile fantastične, moje dijete već pita kada ćemo opet doći! - rekla je Ivana, sudionica panela.

Ajme povezivanje, informacije i popusti

Važnost ove konferencije su prepoznali i omogućili da bude besplatna sponzori BeSafe, NajNaj.eu, Malac Genijalac, A-derma i Medikor. Odaziv pokazuje koliko je roditeljima ovakva podrška potrebna i koliko je interes u ovom gradu velik.

'Ajme, ja sam roditelj!' konferencija pružila je roditeljima odgovore na brojna pitanja, nove trikove za svakodnevne izazove te osvijestila da nisu sami u svojim roditeljskim problemima.

Djeca su se zabavila i učila kroz kreativne i edukativne radionice, čime je ovaj događaj bio uspješan za sve sudionike. 

- Ovakvog sadržaja u Splitu baš nedostaje, imali smo toliko toga za čuti i naučiti. Jedva čekam što će ove organizatorice sljedeće smislit. - dodala je Nevena, jedna od sudionica konferencije.

Sudionici i pretplatnici Ajme portal newslettera dobit će link s kodovima za ekskluzivne popuste sponzora konferencije, kontakte panelista i druge korisne informacije kako bi nastavili koristiti vrijedne resurse i povezivanje koje je konferencija pružila.

Vaša reakcija na temu