Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash 100 SLUČAJEVA U EUROPI Britanci nakon Belgije uveli karantenu za oboljele od majmunskih boginja

100 SLUČAJEVA U EUROPI Britanci nakon Belgije uveli karantenu za oboljele od majmunskih boginja

'Postoji bojazan da virus već kruži općom populacijom'

Belgija je postala prva zemlja koja je uvela obveznu 21-dnevnu karantenu za majmunske boginje, a nedugo nakon nje sličnu odluku objavila je i Velika Britanija, javlja Daily Mail.

'Oni koji se zaraze virusom, morat će u samoizolaciju na tri tjedna', rekle su belgijske zdravstvene vlasti, nakon što su u toj zemlji zabilježena tri nova slučaja. 

Svi zaraženi povezani su s festivalom u lučkom gradu Antwerpenu.

Liječnici su upozorili da se Velika Britanija suočava sa značajnim porastom infekcija te je ključno obuzdavanje njezinog širenja. Dr. Claire Dewsnap, predsjednica Britanske udruge za seksualno zdravlje i HIV, rekla je kako bi epidemija mogla imati utjecaj i na pristup uslugama seksualnog zdravlja u Britaniji.

U Velikoj Britaniji je otkriveno novih 11 pozitivnih osoba, čime je ukupan broj porastao na 20. Među njima je i jedno dijete koje je u kritičnom stanju u londonskoj bolnici, prenosi Dnevnik.hr

U Europi je već zabilježeno 100 infekcija, a novi pozitivni se očekuju u sljedećih tjedan dana. Postoji bojazan da virus već 'kruži općom populacijom', upozoravaju britanski liječnici.

Vaša reakcija na temu