Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Cijena testa na koronavirus značajno će pasti

Cijena testa na koronavirus značajno će pasti

Novi cjenik formirat će se u petak

Hrvati PCR testove na koronavirus više neće plaćati 200 eura. Cijena će znatno pasti, doznaje se od ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslava Capaka.

'Cijena je donesena u dogovoru s HZZO-om i to je bio jedan od prvih testova u ovom dijelu Europe, a u tom trenutku je bilo teško nabaviti i organizirati se. Imali smo cijenu fomirane za druge virusne pretrage i onda se dogovorila cijena od 1500 kuna. Naša je procjena da će cijena biti puno niža, a u petak ćemo imati sastanak ekspertne skupine na kojem će se predočiti cijene. Svi smo dobili zadatak da pripremimo sve ulazne troškove.

HZJZ je u prvih 2 mjeseca potrošio oko 5 milijuna kuna, to je bila krizna situacija, proveli smo natječaje za sve što nam je trebalo. Pretpostavljam da tako rade sve ustanove. Ne znam tko su dobavljači, ne znam ni za svoju ustanovu.

Ne znam sve dobavljače, ali znam da sve što je po zakonu provodimo javne natječaje', dodao je Capak i zatim je na konkretno pitanje kada će jeftiniji testovi biti dostupni, hoće li to biti na jesen ili tek iduće godine, odgovorio:

– Ne to će biti vrlo brzo, daleko ranije, rekao je Capak, prenosi Novi list.

Vaša reakcija na temu