Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Shutterstock CITY CENTAR ONE Hrvatska liga za hipertenziju obilježava Svjetski dan bubrega
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

CITY CENTAR ONE Hrvatska liga za hipertenziju obilježava Svjetski dan bubrega

Niz aktivnosti 18. ožujka

Lov na Tihog ubojicu javnozdravstveni je projekt Hrvatske lige za hipertenziju posvećen primarnoj prevenciji arterijske hipertenzije, najraširenijeg i najpodmuklijeg poremećaja današnjice. U sklopu projekta provode se besplatni pregledi, dijele edukativni materijali i nudi se opcija 'on site' savjetovanja sa zdravstvenim radnicima.

Najbitnije oružje u borbi protiv povišenoga krvnog tlaka, je pravovremena i pravilna prevencija, te trajno pridržavanje mjera zdravog života.

U svrhu prevencije i edukacije o povišenom krvnom tlaku, skupina Lovaca na Tihog ubojicu, provoditi će preglede u prizemlju City Centera one povodom Svjetskog dana bubrega i Svjetskog dana debljine, 18. ožujka, u sljedećim terminima: 9.30 do 11.30 i 16.30 do 18 h.

Bubreg je glavni organ za regulaciju krvnoga tlaka, a bubrežno oštećenje povećava rizik za nastanak hipertenzije. Povišen krvni tlak je glavni uzrok oštećenja bubrežne funkcije i kronične bubrežne bolesti na populacijskoj razini. Debljina je važan čimbenik rizika za nastanak arterijske hipertenzije, ali i neovisno povećava rizik kronične bubrežne bolesti.

Kako bi saznali više o svom zdravlju tim stručnjaka provodit će:

- Mjerenje krvnog tlaka

- Mjerenje glukoze u krvi i kolesterola

- Vaganje na metaboličkoj vagi

- Razgovore sa stručnjacima

Pridružite nam se u City Centeru one!

Vaša reakcija na temu