Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash DALMACIJA ZA SVOJU DICU Prikupljeno gotovo 39.000 eura za KBC

DALMACIJA ZA SVOJU DICU Prikupljeno gotovo 39.000 eura za KBC

Završena je humanitarna akcija

Završena je humanitarna akcija 'Dalmacija za svoju dicu' sa svrhom nabave i instaliranja opreme za uvođenje kisika, zraka i drugih medicinskih plinova u dječje sobe na Klinici za dječje bolesti KBC Split.

S danom 20. travnja prikupljeno je ukupno 38.860,44 € .što će se uplatiti na račun KBC Split. Troškova nije bilo zahvaljujući volonterskom radu svih uključenih u projekt, donacijama, pokroviteljstvom i potporama.

'Ističemo da se radi o inicijalnim sredstvima potrebnim za opremanje 22 dječje sobe na Klinici za dječje bolesti, s najmodernijim uređajima za dovođenje kisika (Klinika za sada raspolaže sa smo tri uređaja), a krajnji cilj je da ih svi kreveti imaju, s obzirom na sve veće potrebe radi rastućih respiratornih problema, a godišnje kroz Kliniku prođe i do 1500 mališana iz cijele Dalmacije i Hercegovine', poručuje Branko Bosanac.

Akcija se nastavlja, s uključenjem već tradicionalnih donatora KBC, Ministarstva zdravstva RH koje bi, nadaju se, trebalo dati prioritet ovom projektu.

'Split starsi će, u okviru 5. Memorijala Damir Mihanović Ćubi, početkom sljedeće godine, ako bi to do tada trebalo, dati svoj  obol, organiziranjem još jednog velikog koncerta, kao što je bio i  ovaj nedavno održan u SC Gripe, s čak 23 eminentna splitska izvođača. Dugujemo to ne samo našem istaknutom članu i motivatoru svih naših dobrotvornih akcija, legendarnom Ćubiju, već i našim članovima koji su nas prerano napustili, Oliveru, Coci, Stavrosu i Remiju Kazinotiju, velikom aranžeru i bivšem predsjedniku Starsa', dodaje Bosanac.

Organizacijski odbor udruge Humane zvijezde Splita Želimir Dundić, predsjednik udruge, Ivica Kovačević-Giovanni, direktor produkcije, dr. Branka Polić, predstojnica Klinike za dječje bolesti KBC Split, Dado Pastuović, glazbenik i Branko Bosanac, tajnik udruge, se zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji. 

Vaša reakcija na temu