Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luisella Planeta Leoni Love Peace from Pixabay DAN SVJESNOSTI O CELIJAKIJI Upriličit će se predavanje o produktivnim crijevnim bakterijama

DAN SVJESNOSTI O CELIJAKIJI Upriličit će se predavanje o produktivnim crijevnim bakterijama

U ponedjeljak u dvorani GKMM-a

Splitsko-dalmatinsko Društvo za celijakiju i ove godine obilježava Dan svjesnosti o celijakiji, 16. svibnja u 18 sati, u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića, prigodnom zdravstvenom tribinom  pod nazivom 'Za zdravu probavu trebamo produktivne crijevne bakterije'. 

'To je činjenica koja se jednako odnosi na našu cjelokupnu populaciju, samo je osobe s intolerancijama na neke vrste hrane i upalnim i autoimunim bolestima crijeva svjedoče na izravniji način. Rijetke su edukacije na ovu temu koja zaslužuje punu pozornost šire javnosti i medicinske struke. 

O produktivnim bakterijama i zdravlju crijevnog bioma, razgovaramo s kompetitivnim predstavnicima struke koji se bave ovom tematikom', pručuju iz društva. 

Predavači su Katarina Radan, dr. medicine, voditeljica Centra za prirodnu medicinu Golden Wings u Splitu, s certifikatom u programu Spirit of self regulation, Body mind centra u Washingtonu i Aron Smešny, dipl. ing biologije, stručni konzultant nekoliko specijaliziranih klinika i medicinskih timova, od kojih je najpoznatiji tim poliklinike Orlando iz Zagreba, koji vode dr. sc. Sanja Toljan i akademkinja Vida Demarin, a koji se prvenstveno bave endokrinologijom i komplementarnom medicinom. 

U organizaciji Društva za celijakiju, s radom počinje Savjetovalište za zdravlje crijevnog bioma, o čemu sljede informacije na samoj tribini. 

Razgovor vodi moderatorica Rada Veštić, dopredsjednica Društva za celijakiju.

Vaša reakcija na temu