Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Karolina Grabowska (Pexels.com) Debljate se, a niste sigurni zašto? Odgovor se krije u vašim genima
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Debljate se, a niste sigurni zašto? Odgovor se krije u vašim genima

Personalizirana prehrana prilagođena je našem zdravstvenom stanju, životnom stilu i genetici, a aktualna istraživanja pokazuju da smo više motivirani pridržavati se zdravije prehrane i zdravijeg načina života kada su savjeti o prehrani personalizirani i temeljeni na našem genetskom profilu

Genetska predispozicija za razvoj pretilosti i određenih bolesti tema je o kojoj se priča generacijama. Često se u obitelji povijest bolesti prenosi s koljena na koljeno i moguće je da ćete naslijediti predispoziciju za neku bolest ili pretilost. Neformalni dugoročni cilj koji je znanstvena zajednica postavila ispred sebe zasigurno je i produljenje životnog vijeka, a napredak medicine to nam omogućava. Živimo duže, svjesniji smo mogućnosti koje nam moderna medicina nudi i iskorištavamo one prednosti koje naši preci nisu imali. 

Iako nije službeno tako definirana, pretilost možemo promatrati kao bolest, a Hrvati su prema posljednjim istraživanjima na vrhu Europe po pretilosti. To je alarmantan podatak, a posebno kada se radi o djeci. Čak 35 % djece u dobi od 8 godina ima prekomjernu tjelesnu masu.

Pravilna i uravnotežena prehrana, s naglaskom na mediteransku prehranu jedno je od rješenja. Međutim, postoji i način kako u samo nekoliko minuta možete otkriti imate li genetsku predispoziciju za pretilost i povećanu tjelesnu masu, intoleranciju na gluten, laktozu i fruktozu, dijabetes tip 2, metabolizam ugljikohidrata i više od 70 prehrambenih kategorija.

Nutrigenomski test kroz analizu 384 genetske varijacije pomoći će vam da bolje razumijete svoje tijelo. Uzimajući u obzir genetske faktore i ostale relevantne karakteristike ovaj test omogućava izradu personaliziranog plana prehrane u svrhu regulacije tjelesne težine, a budući da se geni u životu ne mijenjaju, on je jednokratan i vrijedi do kraja života.

Namijenjen je djeci koja su u rizičnoj skupini za razvoj bolesti zbog pretilosti, onima koji žele razumjeti kako genetika utječe na njihovu tjelesnu težinu i svima koji žele dobiti optimalni plan prehrane u skladu sa svojim tjelesnim karakteristikama. 

Test se provodi uzimanjem brisa iz usta u prehrambenom savjetovalištu Nutricionist by Dragana Olujić, a više informacija o testu možete dobiti slanjem upita na društvene mreže Facebook i Instagram ili slanjem emaila na info@nutricionist.hr.

Vaša reakcija na temu