Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOSTA JEFTINIJE Hrvatska naručila novo cjepivo, različito je od svih dosadašnjih

DOSTA JEFTINIJE Hrvatska naručila novo cjepivo, različito je od svih dosadašnjih

Capak kaže da su naručili oko 300.000 doza

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na press konferenciji Stožera najavio je nabavu novog, proteinskog cjepiva, koje proizvodi francuska farmaceutska kompanija Sanofi.

- Struka je ta koja je jasnije artikulirala da moramo proširiti dijapazon. Riječ je o drugačijoj vrsti cjepiva. Pitanje je što će praksa pokazati, to su proteinska cjepiva - rekao je na ministar zdravstva Vili Beroš.

- Naručili smo oko 300.000 doza inovativnog cjepiva. Dosad smo imali vektorska (AstraZeneca) i mRNA (Pfizer i Moderna), ovo je proteinsko, najavljuje se da će biti jako učinkovito. Dosta je jeftinije od mRNA cjepiva. Kad ga EMA evaluira, znat ćemo više. Vidjet ćemo kako će stvari teći i kako će reagirati na viruse. Druge zemlje su isto naručile, najveće količine je naručila Njemačka. Pretpostavljamo da oni imaju više informacija, kad su uzeli toliko cjepiva, pa smo i mi naručili neku manju količinu - rekao je šef HZJZ-a, javlja Index.

Vaša reakcija na temu