Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Willfried Wende from Pixabay Evo što će se dogoditi ako svaki dan jedete zobene pahuljice

Evo što će se dogoditi ako svaki dan jedete zobene pahuljice

Možda biste ih trebali uvesti u prehranu

Nikada se ne možemo zasititi zobenih pahuljica. Pahuljice su posebno dobre u müslijima ili kao kaša, ali ih možete koristiti i u drugim receptima.

Zobene pahuljice nude mnoge zdravstvene dobrobiti, zbog čega bismo ih trebali jesti češće. Evo što se događa kada svaki dan jedete zobene pahuljice, piše Novi list.

Vaš ten se poboljšava

Zobene pahuljice sadrže mnoge elemente u tragovima poput bakra, željeza, mangana i cinka. Zajedno s vitaminom B, koji se također nalazi u zobenim pahuljicama, ti sastojci čine čuda za vaš ten.

Jača kosa i nokti

Vitamin B također osigurava jake nokte i jaku kosu. Tome pridonosi činjenica da je zob bogata biotinom koji posebno pomaže kod lomljive kose i gubitka kose jačajući vlas iznutra.

Više energije, manje žudnje za slatkišima

Složeni ugljikohidrati u zobenoj kaši osiguravaju tijelu dugotrajnu i stalnu energiju jer tijelu treba više vremena da ih preradi. Budući da se složeni ugljikohidrati ne razgrađuju tako brzo, dulje ostajemo siti.

Smanjeni rizik od bolesti

Konzumiranje zobene kaše može pomoći u smanjenju rizika od raznih bolesti. Beta-glukan sadržan u zobenim pahuljicama dokazano snižava razinu kolesterola i pozitivno utječe na krvni tlak.

Regulacija zdravlja crijeva 

Ako imate gastrointestinalnih problema, posegnite za zobi. Zobene pahuljice pospješuju probavu i pomažu kod zatvora.

Vaša reakcija na temu