Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: Medicinske sestre KBC-a Split obilježile Međunarodni dan sestrinstva u Centru Juraj Bonači i Dječjem domu Maestral

FOTO: Medicinske sestre KBC-a Split obilježile Međunarodni dan sestrinstva u Centru Juraj Bonači i Dječjem domu Maestral

Nakon stručnog predavanja su se družile sa štićenicima

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obilježava 12. svibnja, kao jednog od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije koji se slavi diljem svijeta, medicinske sestre i tehničari imaju običaj organizirati niz aktivnosti s ciljem promidžbe sestrinstva kao profesije koja je neizostavna karika u lancu učinkovite zdravstvene zaštite, kako pojedinca tako i cijele zajednice.

Svake godine ovaj dan obilježe i medicinske sestre Kliničkog bolničkog centra Split. U organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara - podružnica KBC Split i Hrvatske komore medicinskih sestara Splitsko-dalmatinske županije ovaj dan obilježili su stručnim predavanjem te posjetom Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači  i Dječjem domu Maestral.

Liječnica Klinike za psihijatriju KBC-a Split mr. sc. Silvana Krnić sestrama je održala edukativno predavanje 'Autizam i psihoza' kako bi među sestrama podigla svijest o autizmu koji je sve prisutniji sustavni poremećaj te iziskuje naporan rad u njegovu shvaćanju i kreiranju metoda rehabilitacijske pomoći. Ana Bartulović, bacc.med.techn., djelatnica Centa za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na čiju inicijativu je i dogovoreno predavanje i posjet Centru, podijelila je s gošćama iskustva rada sa svojim štićenicima kroz predavanje 'Uloga medicinske sestre kod bolesnika s autizmom i psihozom'.

Nakon predavanja i radnog djela sestre su se družile sa štićenicima kojima su podijelile poklone, a djelatnici su im pokazali s koliko empatije i ljubavlju rade na cjeloživotnoj skrbi i individualiziranim tretmanima kako bi ublažiti simptome, povećati samostalnost i inkluziju u društvo.

Već tradicionalno sestre su posjetile i Dječji dom Maestral te svojom prisutnošću i darovima razveselile djecu i djelatnike.

Vaša reakcija na temu