Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Završio projekt 'Food KBC Split': Vrhunski kuhari pripremali obroke za pacijente i osoblje

FOTOGALERIJA Završio projekt 'Food KBC Split': Vrhunski kuhari pripremali obroke za pacijente i osoblje

Pogledajte kako je bilo

Svake srijede tijekom korizme u Kliničkom bolničkom centru Split odvijao se hvalevrijedan volonterski projekt 'Food KBC Split'. U suradnji s kuharima i nutricionistima koji svakodnevno rade u kuhinji splitske bolnice, vrhunski gostujući šefovi pripremali su ručak za pacijente i osoblje.

Iza projekta stoji poznata dijetetičarka Olja Martinić te jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević. Pridružili su im se i druga poznata imena splitske gastro scene: Ivan Pažanin, Nikola Krcatović, Antonio Topčić, Matko Bukovec i Marko Čolak, a dio tima bila je i Marija Vučković, široj javnosti poznata kao Mara Uštipak.

Ravnatelj KBC-a Split izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić zahvalio je svim sudionicima na inovativnoj i uspješnoj suradnji kojom se poslala snažna poruka zajedništva. 'Dali ste svoj obol, vrijeme, znanje i iskustvo te tako obogatili svakodnevicu i pacijentima i našim vrijednim djelatnicima, posebno onima koji su zaposleni u kuhinji i koji svakodnevno obavljaju veliku količinu posla s puno ljubavi i pažnje. Hvala na ovom iskoraku i nadamo se da će se, po vašem primjeru, proširiti ovaj lanac dobrote.'

'Posebno nas je razveselio veliki interes ljudi koji su se htjeli priključiti akciji. I ja se još jednom zahvaljujem našim kuharima koji su kroz sve ove dane poklonili puno svojih sati za opće dobro. Bilo je izazovno, no pozitivne povratne informacije od pacijenata i osoblja su nam najvažnije. Nadam se da smo uspjeli plasirati važnu poruku – hrana je lijek', istaknula je Olja Martinić.

Hrvoje Zirojević dodao je: 'Ovo je bilo sjajno iskustvo s odličnom bolničkom ekipom koju moram pohvaliti u svakom smislu. Sretni smo ako smo razveselili pacijente i osoblje, a i nama je zadovoljstvo bilo služiti i dati dio sebe za ovu našu bolnicu. Zahvaljujem kolegama koji su rado pristali biti dio ove priče – bilo ih je još jako puno koji su nam se htjeli pridružiti.'

Zadovoljstvo suradnjom izrazili su i djelatnici bolničke kuhinje, koji se nadaju nastavku ovakvih inicijativa. Voditeljica Službe za prehranu i dijetetiku, Marija Selak, mag. nutr., istaknula je: 'Ova kampanja bila je izrazito pozitivno i motivirajuće iskustvo s obzirom na to da smo s gostujućim kuharima zajednički kreirali obroke. Suradnja nas je sve nečemu naučila, a stečena znanja ćemo maksimalno iskoristiti u budućem radu. Zahvaljujem im na svakoj sugestiji i pohvali koju su uputili našem timu.'

Gostujući kuhari pripremili su raznovrsne obroke: krem juhu od buče s nepalskim timut paprom i juneće šnicele s limunom i ružmarinom; juhu minestrone i polpete s mrkvom na buzaru; krem juhu od cvjetače i zapečenu škarpinu s povrćem i začinima; krem juhu od graška i koromača te ragu od liganja s palentom; krem juhu od karameliziranog luka i krumpira te zapečene pileće prsi punjene šunkom i sirom u umaku od ružmarina i bijelog vina s rižom. Na kraju, ispečeno je i 2000 najpoznatijih sinjskih uštipaka.

Vaša reakcija na temu