Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Gospić HGSS spašavao planinara koji se otrovao jesenskim mrazovcem

HGSS spašavao planinara koji se otrovao jesenskim mrazovcem

Helikopterom je s Velebita prebačen u bolnicu

Gospićka postaja HGSS-a danas poslijepodne spašavala je planinara koji se na južnoj strani Velebita na području Miljkovića peći otrovao jesenskim mrazovcem.

'Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, tim letača spašavatelja i helikopter HRZ-a nisu mogli poletjeti iz Divulja. S obzirom na hitnost situacije i teško pristupačan teren, aktiviran je tim hitne helikopterske pomoći s otoka Krka, koji je sletio na lokaciju, preuzeo pacijenta i prebacio ga u KBC Rijeka', kažu iz gospićkog HGSS-a.

Planinare i izletnike pozivaju na oprezni pri sakupljanju i konzumaciji šumskih plodova.

Jesenski mrazovac je biljka nalik šafranu. Ima kratku stabljiku koja naraste početkom proljeća dok se cvjetovi s laticama bjeloroze boje pojave na jesen. Između nekoliko prizemnih listova sabljastog oblika razvija se tobolac s otrovnim sjemenkama.

Vaša reakcija na temu