Foto: HRT HOROR FILM BEZ KRAJA Objave medicinske sestre podijeljene su desetke tisuća puta

HOROR FILM BEZ KRAJA Objave medicinske sestre podijeljene su desetke tisuća puta

'Umiru, ali ne vjeruju da virus postoji...'

Objava medicinske sestre iz Južne Dakote u SAD-u privukla je ogromnu pažnju javnosti, nakon što je na Twitteru izrazila frustraciju zbog pacijenata koji bez obzira na sve ne vjeruju da umiru od Covid-19 bolesti.

Niz tweetova Jodi Doering postao je viralan prošlog vikenda nakon što je pisala o pacijentima koji ne vjeruju da je virus stvaran dok se bore za zrak priključeni na aparate za pomoć pri disanju. 

'Nije riječ o jednom pacijentu, puno ih je', kazala je Doering za CNN, prenosi RTL. "Posljednje su im riječi: 'Ovo se ne može događati, ovo nije stvarno'.

Južna Dakota, kao i cijeli SAD prolazi kroz rapidan rast brojeva slučajeva posljednjih tjedana. U toj su američkoj saveznoj državi početkom tjedna 20 posto svih bolničkih kreveta popunjavali pacijenti s bolešću Covid-19.

'Ljudi žele da je to gripa, upala pluća', rekla je Doering. 'Neki su čak rekli, 'Pa možda je rak pluća...' Čak i kad dobiju pozitivan nalaz testa, ne vjeruju. Često se nažalost događa da na medicinskim sestrama iskaljuju bijes i mržnju.

'Dobacuju vam pogrde i pitaju vas zašto ste tako obučeni jer ne vjeruju da je Covid stvaran'.

Jodi Doering napomenula je kako je sve to čini tužnom i ljutitom i frustriranom. 'To je kao je*eni horor film kojem nema kraja. Nema odjavne špice. Samo se vratiš na posao i sve radiš iznova'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(80907, "");
Pregledaj komentare