Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrabrost je prevladala strah! Junaci motivirali veliki broj građana na dobrovoljno darivanje krvi

Hrabrost je prevladala strah! Junaci motivirali veliki broj građana na dobrovoljno darivanje krvi

Od 16. srpnja do 31. kolovoza odazvalo se 1758 osoba

Na posljednjoj terenskoj akciji darivanja krvi u kolovozu, koju je organizirao splitski Crveni križ u suradnji s klubom DDK Mertojak, službeno je završila ljetna kampanja 'Junaci ne poznaju strah'. Sredinom srpnja pokrenuli su je Crveni križ Split i Zavod za transfuzijsku medicinu pri KBC-u Split kako bi povećali broj dobrovoljnih darivatelja te privukli nove.

Od 16. srpnja do 31. kolovoza na Zavodu za transfuzijsku medicinu 1758 darivatelja je darovalo krv, a od toga je čak 251 osoba prvi puta darovala krv. Na terenskim akcijama koje je organizirao splitski Crveni križ u istom periodu, prikupljene su 382 doze krvnih pripravaka, što je ukupno 2140 doza prikupljenih za vrijeme trajanja kampanje.

- Hvala darivateljima, našim junacima ambasadorima koji su sudjelovali u ovoj kampanji i svima koji su na bilo koji način doprinijeli i podržali kampanju. Željeli smo podsjetiti ljude o važnosti darivanja i kako svaki građanin može postati junak, prebroditi strah i spasiti živote. Zadovoljni smo kako je cijela kampanja protekla te se nadamo kako će ovo biti dodatna motivacija građanima da i dalje nastave aktivno darivati krv - rekao je Tomislav Gojo, ravnatelj Crvenog križa Split.

Ljeto je bilo vrlo dinamično na Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Split, a građani su još jednom pokazali veliko srce.

- Hvala svima koji su posljednjih mjesec i pol dana došli na Zavod za transfuziju. Ljetni mjeseci uvijek predstavljaju veliki izazov za bolnicu budući da su potrebe za krvnim pripravcima puno veće. Dovoljna je jedna prometna nezgoda ili složenija ozljeda i naše stanje skladišta krvnih pripravaka u skladu s krvnom grupom unesrećenog značajno se mijenja. Jer i jako dobre zalihe krvi s obzirom na nepredviđenost potrošnje u ljetnom razdoblju mogu se smanjiti kroz nekoliko sati - istaknula je dr. Dejana Bogdanić, spec. transfuzijske medicine i voditeljica Regionalnog transfuzijskog centra.

Splitski Crveni križ i Zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Split pozivaju građane da i dalje daruju krv kada god mogu. Krv možete darovati na Zavodu ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7.30 do 15 sati te srijedom i četvrtkom od 7.30 do 19 sati, ili na jednoj od terenskih akcija

Crvenog križa Split https://www.crvenikriz-split.com/darivanje-krvi/.

Stanje zaliha krvi u KBC-u Split možete svakodnevno provjeriti na poveznici https://www.kbsplit.hr/korisne-informacije/darivanje-krvi.

Vaša reakcija na temu