Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ISPROBAJTE OVE IZAZOVE Akciju u sobi ćete dići na neku novu razinu, tvrdi stručnjakinja

ISPROBAJTE OVE IZAZOVE Akciju u sobi ćete dići na neku novu razinu, tvrdi stručnjakinja

S povezom, 'bez ruku', otkrijte fantaziju...

Mnogi u Novu godinu uđu puni entuzijazma, odlučni da u život uvedu neke pozitivne promjene - poput zdravije prehrane ili intenzivnijeg režima vježbanja - no popularna stručnjakinja za seks i veze Tracey Cox kaže kako je sad pravo vrijeme da isprobate nešto drugačije u spavaćoj sobi. 

Protekla se godina, objašnjava Cox, zbog velikog stresa mnogima negativno odrazila i na intimni život, pa ne čudi ako smo uslijed svih loših događaja zanemarili seksualnost i njen utjecaj na raspoloženje. Ona zato savjetuje da se pozabavite sa 'seks izazovima' i za koje garantira da će vam 'razbiti ustaljenu rutinu', ali i pomoći popraviti odnos s partnerom kao i vaše raspoloženje. 

-  S ovim izazovima isprobajte neke nove poze i metode, a tjedno 'odradite' barem dva - kaže Cox. 

1. Oboje stavite povez na oči 

Iako seks pri dnevnom svijetlu zasigurno ima svoje prednosti, uklanjanjem osjeta vida povećavate ostale osjete, osobito dodir: zbog čega većina spontano zatvora oči kad se ljube ili za vrijeme seksa. 

- Zamračite sobu pa jedan drugome svežite povez oko očiju prije nego se skinete. A čak i ako sve u seksu napravite isto, iskustvo je skroz drugačije kad se potpuno oslanjate na druga osjetila - kaže Cox. 

2. Svaki put - drugačiji orgazam 

Svaki put kad se seksate, objašnjava Cox, na drugi način doživite orgazam  - Penetracijski orgazam možete zamijeniti s oralnim seksom, a možete koristiti i razne igračke i pomagala - objašnjava Cox i savjetuje da pokušate doživjeti više orgazama uz pomoć vibratora, oralnog seksa, stimulacije rukom ili masturbiranjem ispred partnera. 

3. Otkrijte jedan drugom neku seksi ispovijest 

Što se više o njemu razgovara o seksu, to je seks bolji, tvrdi Cox, a ni jedan seksualni problem nije nerješiv uz dobru komunikaciju. Tako se, kaže, stvara i navika razgovara o seksu bez pritiska pa uskoro skupa smišljate nove stvari koje biste htjeli probati... 

-  Neka svatko priča po pet minuta i nabroji pet stvari koje voli da mu partner radi, te objasni zašto to voli. Postavite si i alarm, a onaj koji sluša mora biti potpuno tih - kaže Cox i objašnjava da je ova vježba osmišljena da se utvrdi što s partnerom radimo 'kako treba', a što bi mogli malo promijeniti. 

4. Učini nešto seksualno svaki dan u mjesecu 

Većina parova za seks čeka da ga oboje žele, a to se još mora poklopiti i s vremenom kad imate privatnost, tvrdi Cox, pa dok čekate da vam se seksualni planeti 'čarobno poravnaju', napravite nešto seksualno poput dugog poljupca jezikom, zajedničke kupke ili masaže dok partner gleda televiziju. 

5. Isprobajte orgazam 'bez ruku' 

Većina nas, tvrdi Cox, seks shvaća preozbiljno, pa je dobro ponekad razmišljati izvan okvira i poigrati se. - Vežite partner ruke (iza leđa ili ispred), pa mu recite da vas tako zavede: morati će koristiti usta i lizati vas, grickati ili prosto pričati - kaže Cox i dodaje da je mašta ovdje jedino graničenje, a ako stvarno želite stvari učiniti zanimljivima, oboje svežite ruke na leđima, savjetuje za Daily Mail, prenosi Večernji list.

Vaša reakcija na temu