Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ISTRAŽIVANJE POKAZALO Konzumacija kave povezana je s manjkom vitamina D u organizmu

ISTRAŽIVANJE POKAZALO Konzumacija kave povezana je s manjkom vitamina D u organizmu

Prikupljeni su podaci više od 13 tisuća ispitanika

Nakon provedene nove studije istraživači su zaključili da što više pojedinac konzumira kave, to je veća mogućnost da ima manjak vitamina D. 

Otkrili su to medicinski istraživači iz Kine i Brazila, a prikupljeni su podaci više od 13 tisuća ispitanika. Studija će biti objavljena u Međunarodnom zborniku za istraživanje vitamina i nutritivnih vrijednosti. U njenom sažetku autori jasno navode: 'Visoka razina unosa kofeina bila je povezana s manjkom vitamina D na populaciji u Americi'.

Važno je napomenuti da istraživači pišu da će daljnjim istraživanjem moći biti jasno utvrditi uzrokuje li i u kojoj mjeri kofein direktno na manjak vitamina D.

Još jedno pitanje koje je ostalo otvoreno jest kako kofein utječe na vitamin D kod starijih, s obzirom na to da su podaci prikupljeni u studiji prikupljeni od osoba starosti od 30 do 47 godina, piše Eat This, prenosi N1

Vaša reakcija na temu