Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje crijeva podupiru ideju da kava može koristiti probavnom traktu.
'Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Oni također mogu pomoći u ograničavanju rasta 'loših' bakterija', kazao je Joseph Salhab, američki gastroenterolog u Davenportu, prenosi Krstarica.
Naglasio je da se svim tim 'blagodatima' može dodati žličica kakao praha u šalicu kave. Kada je u pitanju probava, kava i kakao imaju posebne prednosti.
Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakao praha u jutarnju šalicu kave.
Ipak, pripazite da kavu ne pijete na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, samim time i bolove u želucu. Zato prvo pojedite nešto, zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.