Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Soner Köse from Pixabay Jedan sastojak koji se može dodati kavi potiče bolju probavu

Jedan sastojak koji se može dodati kavi potiče bolju probavu

Nije je dobro piti na prazan želudac

Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje crijeva podupiru ideju da kava može koristiti probavnom traktu.

'Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Oni također mogu pomoći u ograničavanju rasta 'loših' bakterija', kazao je Joseph Salhab, američki gastroenterolog u Davenportu, prenosi Krstarica

Naglasio je da se svim tim 'blagodatima' može dodati žličica kakao praha u šalicu kave. Kada je u pitanju probava, kava i kakao imaju posebne prednosti.

Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakao praha u jutarnju šalicu kave.

Ipak, pripazite da kavu ne pijete na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, samim time i bolove u želucu. Zato prvo pojedite nešto, zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.

Vaša reakcija na temu