Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović JOŠ BEROŠEV POTPIS: Splitski KBC dobio novog ravnatelja, jedini se javio na natječaj

JOŠ BEROŠEV POTPIS: Splitski KBC dobio novog ravnatelja, jedini se javio na natječaj

Do službenog imenovanja dr. Dolić neće komentirati izbor

Upravno vijeće KBC-a Split predložit će ministru zdravlja dr. Viliju Berošu da novi ravnatelj KBC-a bude izv.prof.dr.sc. Krešimir Dolić. Radiolog u splitskoj bolnici jedini se javio na natječaj i dobio unisonu podršku na sjednici Upravnog vijeća. Dolić je bio zamjenik bivšem ravnatelju prof.dr.sc. Juliju Meštroviću u njegovom prvom mandatu. 

Dr. Dolić nije još htio iznositi planove u javnost niti komentirati odluku Upravnog vijeća, dok ministar ne stavi posljednji pečat. Pričekat će službeno imenovanje.

S imenima novih ravnatelja se dugo špekuliralo u javnosti, na koncu je u tišini iskočilo ime novog čelnika, samozatajnog Dolića. 

Meštrović je iznenada podnio zahtjev za mirovinom u srpnju jer je Beroš doveo svoga čovjeka na čelo Upravnog vijeća. Bilo je i ranije jasno da ministar ne želi više Meštrovića, ali je čekao da prođu parlamentarni izbori za nastavak kadrovske politike.

S obzirom na to da je predsjednik Upravnog vijeća, dr. Mate Petričević, čovjek od Beroševog povjerenja, potpis neće biti upitan. Osim toga, i ne pamti se praksa odbijanja kandidata, eventualno se moglo dogoditi malo prolongiranje.

Vaša reakcija na temu