Foto: Unsplash KATASTROFA! Na Klinici za tumore 39 djelatnika van pogona, 15 je zaraženih, 24 u samoizolaciji

KATASTROFA! Na Klinici za tumore 39 djelatnika van pogona, 15 je zaraženih, 24 u samoizolaciji

Obustavljene sve operacije

Ravnatelj zagrebačke Klinike za tumore Ivan Milas kazao je gostujući u Dnevniku HTV-a kako imaju 15 zaraženih djelatnika te da ih je zasad za 24-ero određena samoizolacija. Zaraženo je i devet pacijenata koji su prošli teške operacije, no zasad imaju blage simptome korone.

'Zaraženo je sedam kirurga, sedam medicinskih sestara te jedna fizioterapeutkinja koja je radila postoperativno s pacijentima. Samoizolacija je dosad određena za 24 djelatnika', rekao je Milas.

Kazao je kako su sve operacije koje su se trebale održati u ponedjeljak odgođene. 'U ponedjeljak će sigurno operacije biti obustavljene - kako bismo sa sigurnošću utvrdili da je infekcija zaustavljena i prostor dezinficiran. Dnevno imamo od 15 do 20 operacija, što znači 70 do 80 operacija tjedno. Rad će biti otežan i idućih nekoliko dana, ali u dogovoru s ravnateljem bolnice u tijeku je reorganizacija - ili će se pacijenti prevoziti na operacije u druge bolnice ili će drugi liječnici dolaziti nama', dodao je.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je također da je pozitivno pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog.

Potvrdio je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije, a zaražena je i jedna fizioterapeutkinja. No napomenuo je kako privremeno zatvaranje bolnice nije opcija te da operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela. Kazao je da je ovaj tjedan razgovarao i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem o podijeli na A i B timove.  Istaknuo je da su za preglede u najavljenim terminima koji nisu hitni pacijenti zamoljeni da ne dolaze.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(77905, "");
Pregledaj komentare