Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay KORISNI SAVJETI Na ove stvari bi alergičari trebali obratiti pažnju

KORISNI SAVJETI Na ove stvari bi alergičari trebali obratiti pažnju

Olakšajte si tegobe

Svi koji su skloni alergijama trebali bi posebnu pažnju posvetiti određenim stvarima u svojem kućanstvu koje bi nepovoljno mogle djelovati na njih.

Čistoća sobe

Među alergičarima, mnogi su oni koji su alergični na prašinu. Trebalo bi je redovito uklanjati u svim prostorijama, a posebice u spavaćoj sobi. 

Izrazito je važno prozračivati madrac, jastuke i posteljinu (koju je potrebno i redovito mijenjati). 

Čistoća kupaonice

Plijesan koja se nakuplja na vlažnim mjestima može predstavljati veliki problem. Temeljito čistite! 

Zavjese i tepisi

U tepisima i zavjesama nakuplja se prašina. Potrebno ih je, stoga, redovito čistiti. Štoviše, poželjno je čak i potpuno ih se riješiti. 

Kućne papuče

Na obući koju nosite vani nakuplja se pelud i drugi alergeni. Izujte se kad dođete doma i obujte kućne papuče. Također, možete pripremiti papuče i za goste. 

Pranje kose

Na kosi se također skupljaju alergeni, posebice pelud. Perite je redovito, pa i svaku večer ako je potrebno, odnosno ako ste ranije boravili na otvorenom.

Opuštanje 

Utvrđena je povezanost između stresa i alergije. Pronađite vrijeme za sebe i za opuštanje. 

Preventivno djelovanje

Uvijek imajte pri ruci lijek za alergiju.

Vaša reakcija na temu