Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash KORONA KOSI Preminula beba stara tek devet dana

KORONA KOSI Preminula beba stara tek devet dana

Bila je rođena inficirana

Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Sveučilišnu dječju kliniku Tiršova u Beogradu, nažalost je preminula, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako javlja RTS, tijekom liječenja od infekcije COVID-19, koja je kod bebe potvrđena odmah nakon rođenja, primijenjene su sve terapijske procedure neophodne u liječenju u KC-u Kragujevac. Tijekom liječenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče je uz liječničku pratnju prebačeno u dječju Sveučilišnu kliniku u Tiršovoj zbog nastavka liječenja koje podrazumijeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj COVID jedinici intenzivne njege.

'Na primijenjenu terapiju tijekom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe', navedeno je u priopćenju bolnice, prenosi RTL.

Vaša reakcija na temu