Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: KBC Split Krešimir Dolić preuzeo službu ravnatelja KBC-a Split: 'Posvetit ću se unaprjeđenju organizacije radnih procesa'

Krešimir Dolić preuzeo službu ravnatelja KBC-a Split: 'Posvetit ću se unaprjeđenju organizacije radnih procesa'

'Fokus će biti na pacijentima'

Izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić jučer je preuzeo je službu ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split. Tom prilikom kazao je da je splitski KBC najveća i najvažnija javnozdravstvena ustanova u Dalmaciji te zajednički dugoročan projekt sviju, i onih koji u bolnici rade i samih pacijenata, jer je svima važno da imamo što kvalitetniju bolnicu.

'Posvetit ću se unaprjeđenju organizacije radnih procesa unutar bolnice kako bismo imali što kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu uslugu. Fokus će biti na pacijentima, ali i na osoblju jer su oni najvrjedniji resurs kojeg imamo. Osluškivat ću potrebe s terena kako bismo što bolje valorizirali kompleksnosti pojedinih radilišta te stvorili takvu radnu atmosferu da spriječimo odljev liječnika, medicinskih sestara i drugog osoblja. Paralelno s tim nastavit ćemo raditi na uvođenju novih dijagnostičko-terapijskih postupaka, zanavljanju i nabavci opreme te svim onim infrastrukturnim projektima koji su bili ranije komunicirani, a koje ćemo prilagoditi novim zdravstvenim standardima i svjetskim konceptima moderne medicine. Uhvatit ćemo se u koštac i s naslijeđenim problemima, prvenstveno onima oko sređivanja prometa i parkinga u krugu bolnice, dovršetka Regionalnog transfuzijskog centra, optimizacije rada OHBP-a te svakodnevnih poteškoća s kojima se u radu susrećemo', istaknuo je Dolić.

Izrazio je nadu u nastavak dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske i Ministarstvom zdravstva koji su u zadnjih šest godina imali do sada najveća ulaganja u KBC Split te time omogućili velik iskorak u kadrovskom i infrastrukturnom te stručnom smislu.

Zahvalio je v.d. ravnatelja dr. Marku Jukiću i svim dosadašnjim ravnateljima na njihovom radu i zalaganju za opće dobro.

Vaša reakcija na temu