Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Lynda Cramer bila je klinički mrtva 15 minuta

Lynda Cramer bila je klinički mrtva 15 minuta

'Bila sam u raju 5 godina, u polju cvijeća'

Žena koja je bila klinički mrtva 15 minuta slikovito opisuje svoje iskustvo koje je, kako kaže, provela u raju. Dodaje da je dok je bila mrtva ukupno provela oko pet godina u raju i da se živopisno sjeća kako je to bilo.

Dana 6. svibnja 2001. Lynda Cramer otišla je na WC u ranim jutarnjim satima i osjećala se kao da će zaspati, ali je zapravo proživljavala nešto što je 'malo drugačije' od običnog sna.

Kasnije je otkrila da je bila proglašena medicinski mrtvom gotovo 15 minuta, ali dok su je liječili, rekla je da se osjećala kao da je provela u raju pet godina.

Lynda Cramer dolazi iz Brisbanea u Australiji. Ona je autorica i vidovnjakinja te je doktorirala metafiziku, no akademska zajednica to ne priznaje kao stvarnu akademsku diplomu.

Proučavanje metafizike je usredotočeno na duhovne stvari i pozitivno razmišljanje. Izvedenica riječi metafizika dolazi od grčkog: meta - preko i izvan, i fizika. 

Članak američkog psihologa iz 1960., upozorio je protiv neakreditiranih škola koje navodno nude obuku u raznim psihološkim i metapsihološkim metodama i dodjeljuju doktorsku diplomu iz metafizike, dok je u 2019. Journal of Social Work Education objavio 'Predatorski doktorski programi: Upozorenja za socijalne radnike' - članak koji je upozorio da je većina doktorskih programa iz metafizike tek nešto više od tvrtki ili organizacija koje tvrde da su visokoškolske ustanove, ali pružaju nelegitimne akademske stupnjeve i diplome uz naknadu, i da te diplome mogu biti izmišljene, krivotvorene ili lažno predstavljene diplome - odnosno diplome koji osim novca zahtijevaju samo nekoliko preduvjeta.

Lynda je nastavila opisivati kako u raju 'vrijeme nije postojalo', na način na koji bismo ga mi doživljavali, te kaže da je procijenila protok vremena na temelju toga koliko je daleko putovala kroz ovaj svijet u kojem se sada nalazi.

Lynda je, pretpostavljajući da u stvarnom životu može hodati brzinom od oko 5 do 10 km na sat, iskoristila to za bilježenje vremena dok se kretala po nebu.

Otkrila je kako je mogla preuzeti bilo koji oblik koji je željela, pa čak i da je mogla postati netko drugi, poput onih koje je srela na nebu, a samo mjesto je bilo, prema njezinim riječima, puno upečatljivih slika.

- Tada sam se našla kako stojim u onome što sam nazvala poljem cvijeća. Promatrala sam planinski lanac 30.000 puta veći od Mount Everesta. Postoji ogroman planinski lanac u pozadini gdje god sam bila. Mogla sam vidjeti zgrade s neboderima. Dubai je u usporedbi s njima poput malih minijaturnih koliba. Vidjela sam jezera, mogla sam vidjeti sve u panoramskom pogledu - objašnjava Lynda.

Opisala je i pretvorbu.

- Dakle, tamo sam u interakciji s ljudima, razgovaram s njima, postajem oni - dodaje.

Ako je željela biti negdje, pomislila je na to željeno mjesto, da je tamo, i osjetila se odmah prebačenom na to mjesto. Bila je sposobna pojaviti se na vrhovima planina i drugim mjestima po želji, piše Unilad, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu