Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: N1 MINISTARSTVO ZDRAVSTVA ODLUČILO Bivši Sanaderov ministar neće dobiti posao od milijun kuna

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA ODLUČILO Bivši Sanaderov ministar neće dobiti posao od milijun kuna

Beroš poništio natječaj

Ministarstvo zdravstva danas je poništilo natječaj na koji se javila tvrtka Aenona Consulting koju je osnovao bivši Sanaderov ministar zdravstva Neven Ljubičić, javlja Index.

Poništeni natječaj je dio postupka javne nabave u kojem je posao izrade projektne dokumentacije i tehničkih specifikacija IT sustava eBolnice dobila tvrtka Navada d.o.o. iz Gornje Stubice, a koja se ranije bavila cvjetnim aranžmanima.

Ljubičićeva tvrtka trebala se baviti koordiniranjem projekta eBolnice, a vrijednost tog posla je procijenjena na 1.140.000 kuna bez PDV-a.

Tvrtka Aenona Consulting je osnovana dvadesetak dana prije isteka roka za dostavu ponuda, a, kako neslužbeno saznaje Index, upravo to je razlog zbog kojeg je ministar Vili Beroš odlučio poništiti natječaj.

'Članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu utvrdili su da je zastupnik ponuditelja Neven Ljubičić aktivno sudjelovao u pripremi postupka javne nabave kao član povjerenstva za eZdravstvo koje je sastavni dio ovog predmeta nabave', piše ministarstvo o poništenju ugovora.

Na dokumentu se nalazi datum 13. travnja 2021. godine, ali ministarstvo ga je objavilo tek danas, nakon što su u javnost izašle informacije o tvrtki bivšeg ministra.

Inače, u natječaju za koordiniranje projekta se navode vrlo precizni kriteriji. Traži se iskustvo 'vođenja i koordinacije minimalno jednog nacionalnog projekta koji je u nacionalni zdravstveni sustav uvodio nove medicinske programe', 'iskustvo vođenja i koordinacije minimalno jednog nacionalnog projekta koji je u nacionalni zdravstveni sustav uvodio nove načine izvješćivanja ili sustava fakturiranja ili sustava akreditacije i kvalitete' i 'iskustvo vođenja ili upravljanja bolničkim zdravstvenim sustavom s minimalno 4 kliničkih bolničkih centara, 3 kliničke bolnice te 20 općih bolnica'.

Također se traži da osoba ima status redovitog profesora na jednoj od katedri medicinskog fakulteta sveučilišta te da je predsjednik ili dopredsjednik ili tajnik nacionalnog ili međunarodnog stručnog medicinskog društva. 

Bivši ministar zadovoljava sve te uvjete.

Vaša reakcija na temu