Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MOTUS NATURA Damir Znaor: Pravilan pokret je ključan za otklanjanje i prevenciju boli!

MOTUS NATURA Damir Znaor: Pravilan pokret je ključan za otklanjanje i prevenciju boli!

Posebno smo ponosni na našeg Antu Palaversu, kojeg smo ovo ljeto vodili kroz pripreme za novu sezonu u Manchester Cityju te brinemo o njegovoj kondicijsko-nutricionističkoj slici - kaže Znaor

U modernom tempu života, kad stalno negdje jurimo, a zapravo se ne mičemo puno s mjesta, nije ni čudo što sve više nas ima zdravstvenih problema. Stres je sveprisutan, a gotovo da ne poznajemo osobu koju ne bole vrat i/ili leđa od dugotrajnog sjedenja na radnom mjestu. Dodamo li tome loše prehrambene navike i manjak rekreacije, dobivamo recept za dugotrajnu bol, odnosno smanjenu kvalitetu života. 

Dobra je stvar što takvo stanje ne treba biti trajno. Srećom, i u našem se gradu sve više radi na osvještavanju i rješavanju navedenih problema.

Popričali smo o tome s Damirom Znaorom, kineziterapijskim stručnjakom iz sportsko-rehabilitacijskog centra Motus Natura.

- Nepravilan pokret dovodi do mikro ili makro oštećenja. Dosad bi se liječili samo simptomi uzrokovani takvim oštećenjem, no kineziterapija se primarno fokusira na otklanjanje uzroka problema. Samim time rješava simptome, ali i sprječava da se inicijalna ozljeda opet vrati - objašnjava Znaor.

Kineziterapija je, kako navodi, terapija kroz pokret (terapijsko vježbanje), koja postaje sve raširenija u svijetu boli, ozljeda i rehabilitacija. Dakle, bez obzira na to je li vaš problem vezan za 'krivo držanje' ili ozljedu, bez obzira na to jeste li profesionalan sportaš ili samo želite poboljšati svoju fizičku spremu, kineziterapija vam može pomoći.

Fokus na zdravlju pojedinca

Kineziterapija je samo dio cijele znanosti o pokretu - kineziologije, oko koje se vrti cijela 'filozofija' sportsko-rehabilitacijskog centra Motus Natura.

- Korisnicima nudimo niz povezanih usluga jer nam je fokus na zdravlju pojedinca: orijentiramo se prvenstveno na pravilan pokret, a kao nadopunu toj polazišnoj točki nudimo usluge masaže i nutricionizma. Naš cilj je pružiti korisnicima potpunu i što bolju uslugu pa tako nudimo kineziterapijske i fitness treninge, treninge bazirane na kondiciji i motoričkom razvoju, rehabilitacijske treninge, kao i usluge masaže i nutricionizma.

Za kineziterapiju je zadužen upravo naš sugovornik, kineziterapeut Damir Znaor, dok se za kondiciju i motorički razvoj njihovih korisnika brine kondicijski trener Jure Trivković.

- Cilj nam je klijentima omogućiti sve potrebne usluge na jednom mjestu. Kako bi usluga bila potpuna, u našem timu zaposleni su i maser Marko Županović i nutricionistica Olivera Stričević sa svojom asistenticom Ivanom Boticom. Ništa ne prepuštamo slučaju pa tako u svom timu imamo i osobu zaduženu za digitalni marketing - Tinu Kilić - nabraja Damir Znaor.

Klijenti na prvom mjestu

Treneri u Motus Naturi vode individualne i poluindividualne treninge. Njihov najnoviji projekt je kineziterapijska grupa poluindividualnog pristupa, gdje je po grupi maksimalan broj polaznika šest, s minimalno dva trenera.

- Motus Natura je zdrava priča, mjesto gdje se drži do zdravlja i zadovoljstva pojedinca. Sve se radi u dogovoru s klijentima, uzimajući u obzir njihove želje i preferencije, ali uz stručan i iznimno profesionalan pristup. Volimo opuštenu atmosferu, ali i ozbiljan pristup radu! Imamo odlične rezultate i vrlo zadovoljne klijente jer putem mini grupa pružamo personaliziran pristup te se maksimalno posvećujemo pravilnoj izvedbi svake vježbe. Vježbe su ciljane u odnosu na problem koji klijent ima. Ponosni smo na do sada postignuto, ali naša priča ne staje na tome. Iz dana u dan se trudimo rasti sukladno svojim ciljevima.

Uz klijente 'iz susjedstva', usluge Motus Nature koriste i brojni sportaši.

- Brinemo o kondiciji rukometaša MRK Trogir, te malonogometaša HMNK Vrgorac i MNK Genius. Posebno smo ponosni na našeg Antu Palaversu, kojeg smo ovo ljeto vodili kroz pripreme za novu sezonu u Manchester Cityju te brinemo o njegovoj kondicijsko-nutricionističkoj slici. Imamo sklopljenu suradnju i s Agilom, firmom koja se bavi dizajnom i tehnologijom, a svojim je zaposlenicima omogućila treninge u Motus Naturi.

Svjesni su, kako kaže, svojih vrijednosti i mogućnosti, kao i toga da sve više ljudi brine o zdravlju i fizičkom izgledu. 

- Nemamo postavljena ograničenja što se tiče napretka. Kruna našeg uspjeha je zadovoljstvo klijenata i brojne sklopljene suradnje. Svakom klijentu smo maksimalno posvećeni.

Ako, dakle, želite individualan pristup na putu do zdravijeg života, pravac u Motus Naturu (Zrinsko-frankopanska 58, Split), gdje vas čeka mlada poduzetna ekipa iza koje stoje zarazan entuzijazam i stručnost.

Vaša reakcija na temu