Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Najbolji načini za depilaciju bikini zone bez neugodnih nuspojava

Najbolji načini za depilaciju bikini zone bez neugodnih nuspojava

Detaljni vodič

Ljeto je pred vratima i badići samo što nisu krenuli u svakodnevnu upotrebu! Tražite li najbolje načine za depilaciju svoje bikini zone kako biste u njima izgledali posebno dobro? Osim profesionalne depilacije, postoje i brojni načini na koje svoje intimno područje možete učiniti glatkim kod kuće. Brijanje, depilacija šećerom, epilacija i slično imaju svoje prednosti, ali i nedostatke. Koje su i na što treba obratiti pažnju prilikom depilacije bikini zone donosi Novi list.

Što je bikini zona? 

Prije nego krenete s depilacijom, ima smisla znati što se točno podrazumijeva pod bikini zonom – većina pretpostavlja da je to cijelo intimno područje. To je, međutim, pogrešno jer je bikini zona samo područje koje donji dio bikinija ne pokriva.

Koji je najbolji način za depilaciju bikini zone?

Koja metoda depilacije vam najviše odgovara ovisi o vašim potrebama, a pomalo i o vašoj osjetljivosti na bol. Brijanje je obično brzo, bezbolno i nekomplicirano. Međutim, dlaka ponovno raste relativno brzo i oštro. Voskom uklanjate dlačice iz korijena, zbog čega je ova metoda dugotrajnija, ali i bolnija. Naravno, možete se i epilirati kako biste dulje uživali u glatkoj bikini zoni.

Depiliranje bikini zone brijanjem

Klasik je brijanje bikini zone. To je obično brzo i nekomplicirano. Ipak, trebat će vam dobar brijač s više oštrica i fleksibilnom glavom. Izbjegavajte pjenu za brijanje jer sastojci mogu biti neugodni za okolinu vagine ako pjena slučajno tamo dospije. Ali postoje posebni proizvodi za intimno područje koji ne narušavaju ravnotežu vaginalnog okoliša i olakšavaju vam brijanje. Nedostaci ove metode su mogući udarci od britvice, posjekotine na osjetljivoj koži i brzi ponovni rast dlačica.

U svakom slučaju, pobrinite se da je oštrica britvice uvijek dovoljno oštra kako biste dobili pristojan rezultat bez uraslih dlačica i neravnina od žileta. Ako se brijete svakodnevno, trebali biste zamijeniti oštricu jednom tjedno. Posežete li za britvicom samo svaka dva do tri dana, dovoljno je nakon dva tjedna koristiti novu oštricu.

Depiliranje bikini zone kremom za depilaciju

Krema za depilaciju posebno je jednostavan i bezbolan način zaglađivanja bikini zone. Krema se nanosi na područja koja se depilira i mora kratko djelovati prije ponovnog uklanjanja. No, ova metoda nije baš optimalna jer kreme za depilaciju ne smiju doći u dodir sa sluznicom intimnog područja. Često se koriste sastojci koji mogu iritirati sluznicu. Stoga kremu nanosite vrlo pažljivo i prema uputama proizvođača. Osim toga, rezultat nije osobito dugotrajan i glatka bikini zona gotova je nakon samo dva dana.

Epiliranje bikini zone

Epilacija je dugotrajnija metoda uklanjanja dlačica za koju je potrebno malo vježbe. Postoje posebni epilatori za intimna područja koji dolaze s različitim nastavcima, a mogu se koristiti i pod tušem, gdje epilacija može biti manje bolna. Dok epilatorom prelazite preko bikini zone, trebali biste zategnuti kožu prstima za ravnomjeran rezultat i manje bolan proces. Osim toga, uređaj se mora primijeniti pod pravim kutom, inače se dlačica može otkinuti i izrasti. Morate obratiti pažnju na nekoliko stvari, ali rezultat traje i do tri tjedna, a dlačice ponovno izrastu vrlo sitne.

Šećerna depilacija bikini zone

Posljednjih nekoliko godina sve je popularnije uklanjanje dlačica šećerom. Za to se koristi šećerna pasta koja se lagano zagrije i nanosi na očišćenu kožu suprotno od smjera rasta dlačica. Pazite da pasta ne bude prevruća jer biste se mogli opeći. Točne podatke o tome uvijek možete pronaći u dotičnim podacima proizvođača. Zatim se pasta skida u smjeru rasta.

Nakon uklanjanja paste preporučuje se umirujući losion za intimnu njegu. Najveća prednost šećerne depilacije je dugotrajan rezultat, jer bikini zona ostaje baršunasto glatka i do tri tjedna. Osim toga, ova metoda je uglavnom prikladna za osjetljivu kožu jer se koriste prirodni sastojci. Međutim, postoji i loša strana, jer „šećerenje“ može malo boljeti.

Depiliranje bikini zone trakicama s voskom

Ovo je vrlo popularan način depilacije bikini zone, no ne preporučujemo tekuće kućne proizvode jer je tretman toplim voskom bolje obaviti profesionalno. Međutim, trake s hladnim voskom mogu biti alternativa kod kuće. Ovisno o proizvođaču, proizvod bi trebao osigurati glatku bikini zonu do 28 dana. Trakice su dermatološki ispitane, uklanjaju dlačice iz korijena, a primjerene su i za osjetljivu kožu. Za ovu metodu, međutim, dlačica mora biti duga nekoliko milimetara jer se u suprotnom ne može temeljito ukloniti i ponovno može izrasti.

Kako spriječiti neravnine na bikini zoni?

Bez obzira koju metodu depilacije odabrali, kožu treba dobro pripremiti, a potom i pravilno njegovati. Jer beskorisna je i najtemeljitija depilacija ako se nakon toga mučite s crvenilom, uraslim dlačicama ili neravninama od britvice.

Prije depilacije temeljito očistite bikini zonu kako biste olakšali depilaciju. Čak i ako se epilirate na suho, koža bi trebala biti čista i bez masnoće. Ovo najbolje djeluje s posebnim losionom za intimno područje kako neželjeni sastojci ne bi došli u blizinu vaše vagine. Po želji možete napraviti i piling kako biste izbjegli urastanje dlačica. Ipak, pripazite da proizvod  nanesete samo na bikini zonu, a ne na intimno područje.

Ako želite depilirati bikini zonu britvicom, pripazite da oštrice budu što oštrije. Inače će oštrica potrgati dlačice, a to zauzvrat može dovesti do upale i prištića. Također biste trebali mijenjati oštricu svaka dva tjedna kako bi brijanje bilo higijensko. Također preporučujemo da za osjetljivu bikini zonu odaberete posebnu britvicu i da ne koristite istu oštricu za pazuhe i noge. Kada su sve dlačice uklonjene, vaša koža treba pravu njegu. Hidratantni losion smanjuje crvenilo i umiruje kožu.

Samo vi možete saznati koja vam metoda depilacije bikini zone najbolje odgovara. Iako epilacija, voštane trake i slično daju osobito dugotrajne rezultate, nisu posve bezbolne. Ako želite brzo i bezbolno depilirati dlačice, to najbolje uspijeva uz odgovarajuću britvicu, ali to morate činiti češće. Ako razmišljate o depilaciji vrućim voskom, toplo preporučujemo posjet profesionalnom studiju, jer u suprotnom postoji opasnost od gadnih opeklina, koje nisu samo ružne, već i opasne, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu