Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Ne pijete dovoljno vode? Evo kako se prisiliti

Ne pijete dovoljno vode? Evo kako se prisiliti

Nekoliko trikova može vam pomoći

Stručnjaci preporučuju konzumaciju najmanje osam čaša vode dnevno za normalno funkcioniranje organizma. Međutim, mnogi ne piju ni toliko. Kako se prisiliti?

Držite čašu vode pored kreveta

Ako i osjetite žeđ prije spavanja, teško da ćete se ustati samo kako biste se napili. Stoga, neka čaša vode čeka spremno na noćnom ormariću - popit ćete je prije spavanja ili kada se probudite.

Nosite bocu vode u torbi

Ako imate vodu pri ruci, veća je vjerojatnost da ćete više piti.

Obogatite vodu okusom 

Budući da nema okusa, u vodi mnogi 'ne uživaju'. Okus joj možete dodati tako što ćete ubaciti u nju kriške limuna ili limete, komade krastavaca i slično.

Napravite podsjetnike

Podsjećajte se da trebate piti. Možete postaviti alarme na mobitelu, post-it papiriće na radni stol. Postoje čak i aplikacije koje podsjećaju na vrijeme za unos vode u organizam.

Vježbajte

Kada vježbate, više žednite, što znači da ćete više i piti. 

Vaša reakcija na temu