Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT NGRADA WHO-a: Sanja Musić Milanović proglašena 'prvakom zdravlja'

NGRADA WHO-a: Sanja Musić Milanović proglašena 'prvakom zdravlja'

'Oni prepoznaju moje napore'

Supruga predsjednika Republike prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović sudjeluje na globalnom događaju 'Walk The Talk: The Health for All Challenge' u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije, koja se radi promicanja zdravlja održava uoči otvorenja 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine.

Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus uručio je gospođi Musić Milanović posebno priznanje kojim je proglašena 'Prvakom zdravlja 2022. godine', i to za njezino dugogodišnje zagovaranje i djelovanje u području promicanja zdravlja.

'Prekrasan je osjećaj biti nagrađen od Svjetske zdravstvene organizacije. Riječ je o tome da ja cijeli svoj život radim na promicanju zdravlja koje većina nas pri rođenju dobije na dar, ali nekako na to zaboravimo i sjetimo ga se, nažalost, tek u trenutku kad ga počnemo gubiti. Desetljeće, ako ne i dulje, intenzivno surađujem s WHO-om, oni prepoznaju te moje napore. S pozicijom supruge predsjednika, sve što pričate, a slabo se čuje - možda se sada bolje čuje, a za dobru je stvar', rekla je Sanja Musić Milanović, prenosi HRT.

Ovogodišnje izdanje 'Walk The Talk' usmjereno je na temu važnosti sporta za zdravlje i ujedno predstavlja najavu partnerstva Svjetske zdravstvene organizacije, FIFA-e i Katara prilikom organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. pod nazivom 'Healthy FIFA World Cup Qatar 2022: Creating Legacy for Sport and Health'. 

'Mi smo u Hrvatskoj također pozvali da se uključe. U sklopu projekta 'Živjeti zdravo', koji smo danas imali priliku predstaviti, kreirali smo 21 hodačku stazu sredstvima iz europskog fonda. Na staze smo postavili i određene sprave za vježbanje, što mislim da je važno. Imamo koordinatore aktivnosti tako da više nema isprike 'nemam se s kim otići prošetati.

Jako sam sretna što danas hodam zajedno s tisućama ljudi diljem svijeta i što možemo podijeliti poruku o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje te proslaviti zajedničku predanost cilju smanjenja tjelesna neaktivnosti na globalnoj razini', rekla je Sanja Musić Milanović.

'Želim zahvaliti prvoj dami što nam se pridružila, počašćen sam što sam joj mogao uručiti nagradu i što je sudjelovala u utrci', poručio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije.

Podsjetimo, prvi predsjednik Svjetske zdravstvene skupštine bio je dr. Andrija Štampar.

Vaša reakcija na temu