Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Freepick Nova prekogranična usluga: Vaš zdravstveni karton sada je dostupan i liječnicima u Nizozemskoj

Nova prekogranična usluga: Vaš zdravstveni karton sada je dostupan i liječnicima u Nizozemskoj

Usluge su dostupne u inozemstvu ako je pacijent putem Portala zdravlja dao privolu

Od 7. listopada Elektronički sustav razmjene zdravstvenih podataka (eHealth Digital Service Infrastructure) proširuje se za prekograničnu uslugu sažetka o pacijentu za građane Republike Hrvatske koji u Nizozemskoj zatraže neplaniranu zdravstvenu skrb, doznajemo u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

'U navedeni sustav se priključuju zemlje članice EU nakon što usklade nacionalnu infrastrukturu s kriterijima za sudjelovanje iz pravne, organizacijske, tehničke, informacijske sigurnosti i semantičke domene, te postignu sukladnost s tehničkim specifikacijama za razmjenu', naglašavaju iz HZZO-a.

Do sada su ovlašteni zdravstveni radnici na Malti, u Portugalu, Češkoj, Luksemburgu, Francuskoj i Španjolskoj mogli pristupati podacima o pacijentima iz Hrvatske te dohvatiti sažetke o pacijentu na izvornom jeziku te njegovu strukturiranu i prevedenu verziju.

Usluge su dostupne u inozemstvu ako je pacijent putem Portala zdravlja dao privolu za dohvat sažetka o pacijentu iz drugih država EU.

Vaša reakcija na temu